Domov / Recept / Kačacie stehná na pomarančoch s kapustou a zemiakovými plackami

Kačacie stehná na pomarančoch s kapustou a zemiakovými plackami

Výborná obmena tradičného slovenského jedla.

Kačacie stehná na pomarančoch s kapustou a zemiakovými plackami
Kačacie stehná na pomarančoch s kapustou a zemiakovými plackami
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem sezónu pečených kačíc a husacích hodov. Keďže je to len raz do roka, tak je to pre mňa vzácnosť a neskutočná lahôdka. Tentokrát som trošku zaexperimentovala a vyplatilo sa 🙂 Pomaranče a hroznová šťava pridala kačici neskutočnú chuť. Sójová omáčka ju osviežila a zvýraznila. Už inak robiť nebudem. Neskutočná chuť. V dvoch verziách, s mojou červenou kapustou a feniklom a so zemiakovo-mrkvovými plackami. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
90 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
90 min.
Kačacie stehná na pomarančoch s kapustou a zemiakovými plackami
Kačacie stehná na pomarančoch s kapustou a zemiakovými plackami
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem sezónu pečených kačíc a husacích hodov. Keďže je to len raz do roka, tak je to pre mňa vzácnosť a neskutočná lahôdka. Tentokrát som trošku zaexperimentovala a vyplatilo sa 🙂 Pomaranče a hroznová šťava pridala kačici neskutočnú chuť. Sójová omáčka ju osviežila a zvýraznila. Už inak robiť nebudem. Neskutočná chuť. V dvoch verziách, s mojou červenou kapustou a feniklom a so zemiakovo-mrkvovými plackami. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
90 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
90 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Deň pred prípravou jedla si kačacie stehná omyjeme, poriadne nasolíme a dáme odležat do mlieka. Ideálne z večera do rána. Ráno omyjeme pod vodou, ešte raz nasolíme a položíme do pekáča. Pridáme hroznovú šťavu, deci vody, soľ a sójovú omáčku, pomaranč nakrájaný na plátky a prepolený. Prikryjeme pokrievkou a dáme piecť na 180 stupňov 1 hodinu 15 min. Priebežne sledujeme, ak sa šťava vyparila, prilejeme ešte vodu. Potom kačicu odokryjeme a ešte zapečieme na 200 stupňov cca 10-15 min., aby nám koža krásne schrumkavela.
  2. Kompletný postup na kapustu nájdete tu : karamelizovaná kapusta s feniklom
  3. Zemiaky a mrkvu si nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, korenie, drvenú rascu, nakrájanú pažítku, vajíčko a múku. Zamiešame, kladieme polievkovou lyžicou na panvicu, poriadne roztlačíme na tenučkú placku a na troche oleja z oboch strán opražíme.
    Zemiaky a mrkvu si nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, korenie, drvenú rascu, nakrájanú pažítku, vajíčko a múku. Zamiešame, kladieme polievkovou lyžicou na panvicu, poriadne roztlačíme na tenučkú placku a na troche oleja z oboch strán opražíme.
Poznámka k receptu

TIP : Ak máte čas nazvyš, pečte kačicu na 150 stupňov aj 2 hodiny prikrytú. Bude sa úplne rozpadávať.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé …

2 komentáre

  1. Zajtrajsie menicko! Uz mi teraz z ust kvapka:)

    • Upecene, uvarene a uz aj zjedene!!! Neskutocna basta.Tak vybornu kacku som este v zivote nemala. To mlieko asi naozaj urobilo svoje!!! Dakujem a odporucam:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.