Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom

Výborný a chutný obed, minimum roboty, maximálny efekt 🙂

Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Idem sa zblázniť z tej chuti ♥ Všetky chuťové poháriky zapojené 🙂 Geniálna kapusta a aj celé jedlo.Tak úúúžasne to k sebe pasuje 😉 Neskutočná karamelová chuť kapusty, podčiarknutá sviežou chuťou feniklu, zjemnená maslom a citrónovo-korenistým akcentom...Šťavnatý dusený zajko v chrumkavej kruste zo schwarzwald šunky ♥ Hmmm... poďme na to 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
1,5 hod.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
1,5 hod.
Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Idem sa zblázniť z tej chuti ♥ Všetky chuťové poháriky zapojené 🙂 Geniálna kapusta a aj celé jedlo.Tak úúúžasne to k sebe pasuje 😉 Neskutočná karamelová chuť kapusty, podčiarknutá sviežou chuťou feniklu, zjemnená maslom a citrónovo-korenistým akcentom...Šťavnatý dusený zajko v chrumkavej kruste zo schwarzwald šunky ♥ Hmmm... poďme na to 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
1,5 hod.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
1,5 hod.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Stehná zo zajaca si umyte a dajte ho do parného hrnca pariť na cca 1- 1,5hod., aby bolo mäkké. Kupované sú hotové skôr, domáce potrebujú trochu viac času.
  2. Ošúpeme si cibule a nakrájame najemno, kapustu aj fenikel na tenké slížiky. Na panvici si rozhorúčime kačaciu (inú) masť aj spolu s cukrom. Sem-tam premiešame. Keď nám začne karamelizovať, pridáme cibuľu, zamiešame a necháme zosklovatieť cca 3-4 minútky. Pridáme kapustu a fenikel, balsamico, sójovú omáčku, ocot, premiešame, chvíľu osmahneme, aby sa nám prepojili chute, stiahneme plyn a dusíme pod pokrievkou cca 15 min. Sem-tam premiešame.
  3. Po 15 min. kapustu odokryjeme, dochutíme soľou, mletým korením, mletým koriandrom, citrónovou šťavou. Všetko podľa chuti, medzi prsty. Zvýšime oheň a sprudka restujeme cca 3 minúty, aby nám zmes schrumkavela. Miešame, nech neprihorí. Ochutnáme, príp. ešte dochutíme, vypneme a vmiešame 1 PL masla.
  4. Hotové mäsko obalíme v šunke a sprudka na grile (panvici) opečieme, aby sa nám šunka zatiahla a schrumkavela. Podávame s kapustou 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Ku kapuste si môžete pripraviť akékoľvek mäso. Či už stejk, alebo pečené, rovnakým spôsobom. Hotové zabalíte do schwarzwald a osmahnete na grile 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Ak nemám parný hrniec ako by som ho mohla predpripraviť? V rúre upiecť?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.