Domov / Recept / Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom

Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom

Výborný a chutný obed, minimum roboty, maximálny efekt 🙂

Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Idem sa zblázniť z tej chuti ♥ všetky chuťové poháriky zapojené 🙂 geniálna kapusta a aj celé jedlo..tak úúúžasne to k sebe pasuje 😉 neskutočná karamelová chuť kapusty, podčiarknutá sviežou chuťou feniklu, zjemnená maslom a citrónovo korenistým akcentom...šťavnatý dusený zajko v chrumkavej kruste zo schwarzwald šunky ♥ hmmm... poďme na to 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
1,5 hod
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
1,5 hod
Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Chrumkavý zajko so skaramelizovanou kapustou a feniklom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Idem sa zblázniť z tej chuti ♥ všetky chuťové poháriky zapojené 🙂 geniálna kapusta a aj celé jedlo..tak úúúžasne to k sebe pasuje 😉 neskutočná karamelová chuť kapusty, podčiarknutá sviežou chuťou feniklu, zjemnená maslom a citrónovo korenistým akcentom...šťavnatý dusený zajko v chrumkavej kruste zo schwarzwald šunky ♥ hmmm... poďme na to 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
1,5 hod
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
1,5 hod
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Stehná zo zajaca si umyte a dajte ho do parného hrnca pariť na cca 1- 1.5hod aby bolo mäkké. Kupované sú hotové skôr, domáce potrebujú trochu viac času.
  2. Ošúpeme si cibule a nakrájame najemno, kapustu aj fenikel na tenké slížiky. Na panvici si rozhorúčime kačaciu (inú) masť aj spolu s cukrom. Sem tam premiešame. Keď nám začne karamelizovať, pridáme cibuľu, zamiešame a necháme zosklovatieť cca 3-4 minutky. Pridáme kapustu a fenikel, balsamico, sójovú omáčku, ocot, premiešame, chvíľu osmahneme, aby sa nám prepojili chute, stiahneme plyn a dusíme pod pokrievkou cca 15 min. Sem tam premiešame.
  3. Po 15 min kapustu odokryjeme, dochutíme soľou, mletým korením, mletým koriandrom, citrón šťavou. Všetko podľa chuti, medzi prsty. Zvýšíme oheň, a sprudka restujeme cca 3 minuty, aby nám zmes schrumkavela. Miešame, nech neprihorí. Ochutnáme, príp. ešte dochutíme, vypneme a vmiešame 1 PL masla.
  4. Hotové mäsko obalíme v šunke a sprudka na grile (panvici) opečieme, aby sa nám šunka zatiahla a schrumkavela. Podávame s kapustou 🙂
Poznámka k receptu

TIP : ku kapuste si môžete pripraviť akékoľvek mäso, či už stejk, alebo pečené, rovnakým spôsobom. Hotové zabalíte do schwarzwald a osmahnete na grile 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné Plnené šampiňóny Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.