Výborný a chutný obed, minimum roboty, maximálny efekt 🙂
Idem sa zblázniť z tej chuti ♥ Všetky chuťové poháriky zapojené 🙂 Geniálna kapusta a aj celé jedlo.Tak úúúžasne to k sebe pasuje 😉 Neskutočná karamelová chuť kapusty, podčiarknutá sviežou chuťou feniklu, zjemnená maslom a citrónovo-korenistým akcentom...Šťavnatý dusený zajko v chrumkavej kruste zo schwarzwald šunky ♥ Hmmm... poďme na to 🙂
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min. |
Doba varenia |
1,5 hod. |
|
|
Idem sa zblázniť z tej chuti ♥ Všetky chuťové poháriky zapojené 🙂 Geniálna kapusta a aj celé jedlo.Tak úúúžasne to k sebe pasuje 😉 Neskutočná karamelová chuť kapusty, podčiarknutá sviežou chuťou feniklu, zjemnená maslom a citrónovo-korenistým akcentom...Šťavnatý dusený zajko v chrumkavej kruste zo schwarzwald šunky ♥ Hmmm... poďme na to 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks červená kapusta
- 1/2 ks čerstvý fenikel
- 3 ks červená cibuľa
- 3 PL trstinový cukor
- 1 ČL balsamico ocot
- 1 ČL sójová omáčka
- 1 ČL ocot
- 1 ČL citrónová šťava
- 2 ks stehno zo zajaca
- 4 ks schwarzwald šunka
- štipka koriander
- štipka rasca
- štipka soľ
- štipka 4 druhy korenia
- 1 PL maslo
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Stehná zo zajaca si umyte a dajte ho do parného hrnca pariť na cca 1- 1,5hod., aby bolo mäkké. Kupované sú hotové skôr, domáce potrebujú trochu viac času.
- Ošúpeme si cibule a nakrájame najemno, kapustu aj fenikel na tenké slížiky. Na panvici si rozhorúčime kačaciu (inú) masť aj spolu s cukrom. Sem-tam premiešame. Keď nám začne karamelizovať, pridáme cibuľu, zamiešame a necháme zosklovatieť cca 3-4 minútky. Pridáme kapustu a fenikel, balsamico, sójovú omáčku, ocot, premiešame, chvíľu osmahneme, aby sa nám prepojili chute, stiahneme plyn a dusíme pod pokrievkou cca 15 min. Sem-tam premiešame.
- Po 15 min. kapustu odokryjeme, dochutíme soľou, mletým korením, mletým koriandrom, citrónovou šťavou. Všetko podľa chuti, medzi prsty. Zvýšime oheň a sprudka restujeme cca 3 minúty, aby nám zmes schrumkavela. Miešame, nech neprihorí. Ochutnáme, príp. ešte dochutíme, vypneme a vmiešame 1 PL masla.
- Hotové mäsko obalíme v šunke a sprudka na grile (panvici) opečieme, aby sa nám šunka zatiahla a schrumkavela. Podávame s kapustou 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Ku kapuste si môžete pripraviť akékoľvek mäso. Či už stejk, alebo pečené, rovnakým spôsobom. Hotové zabalíte do schwarzwald a osmahnete na grile 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Ak nemám parný hrniec ako by som ho mohla predpripraviť? V rúre upiecť?