Domov / Recept / Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna

Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna

ak máte problém s laktózou a kazeínom, mliečna, ktorá chutí mliečne aj bez mlieka.

Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 2.62
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja som sa vám do tých "mliečnych" bezmliečnych polievok zamilovala. Konečne mi nie je z nich ťažko a chutia skutočne ako sladko-kyslé mliečne. Tentokrát karfiólovo-zemiaková. Vyskúšajte, je naozaj fantastická.
Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 2.62
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja som sa vám do tých "mliečnych" bezmliečnych polievok zamilovala. Konečne mi nie je z nich ťažko a chutia skutočne ako sladko-kyslé mliečne. Tentokrát karfiólovo-zemiaková. Vyskúšajte, je naozaj fantastická.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Do hrnca pridáme olivový olej a necháme rozhorúčiť. Pórik si nakrájame na tenké kolieska, pridáme k oleju a restujeme pol minútky. Medzitým si paštrnák ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme k póriku aj s rascou, bobkovým listom a ešte pol minútky opekáme. Zalejeme vriacou vodou a varíme 7 minút.
  3. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Karfiol si umyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Čím menšie oboje, tým rýchlejšie uvarené a chutnejšie v polievke. Šošovicu si tiež prepláchneme pod vodou.
  4. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme dohladka. Pridáme zemiak, karfiol, šošovicu a varíme ešte 8 minút. Polievku následne dochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a majoránkou.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu chuť a nemáte problém s laktózou či kazeínom, na záver pridajte trošku šlahačkovej smotany do taniera 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Fazuľová sladko-kyslá mliečna

z receptov starých materí Fazuľová sladko-kyslá mliečna Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Jeden komentár

  1. Tinka, ďakujem Ti krásne za tento recept. Polievočku som včera vyskúšala, je výborná. Nemala som doma paštrnák, tak som ho nahradila mrkvou a šošovicu som nahradila cícerom :). Mali sme taký karfiolový deň, robila som ešte karfiol na indický spôsob podľa tvojho receptu. Aj tento receptík nesklamal, karfiol mi chutil oveľa viac ako klasický vyprážaný. Robila som síce k nemu len varené zemiaky, ale aj tak super…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.