dokonalý štart do nového dňa – kašami k prebudenie tela
Kaša z ovsených vločiek a kokosového mlieka
Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naštartujte si deň výživnou a chutnou kašou plnou vlákniny z ovsených vločiek a kokosového mliečka ? Chutí fantasticky z čerstvého aj strúhaného kokosu? Zasýti, podporí trávenie a nezaťaží ?
Naštartujte si deň výživnou a chutnou kašou plnou vlákniny z ovsených vločiek a kokosového mliečka ? Chutí fantasticky z čerstvého aj strúhaného kokosu? Zasýti, podporí trávenie a nezaťaží ?
Najprv si pripravíme čerstvé kokosové mliečko buď z dužiny čerstvého kokosu, alebo strúhaného kokosu. Do mixéra si dáme kokos, vodu a poriadne pol minútky zmixujeme v mliečko.
Do hrnca si pridáme vločky, klíčky, štipku soli a nalejeme čerstvé mliečko aj s dužinou. Zapneme plynák a varíme od bodu varu dve minútky. V prípade potreby dolejeme ešte vodu na zriedenie.
Kašu dochutíme psyliom, medom a zamiešame. Vychutnávame 🙂
Poznámka k receptu
TIP: Psylium je úžasne na trávenie, vystiela črevá a napomáha k rovnováhe a správnej funkcii čriev, naozaj odporúčam kúpiť. Do kaše dľa chute môžete pridať aj vanilku, kakao, alebo škoricu, na energiu oriešky, alebo pre správnu funkciu čriev 1 čl pomletých ľanových semiačok. Pred kašou ideálne 15 min dva-tri deci teplého čaju do žalúdka.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
Tinka, vynikajuce. Na ranajky mam velmi rada kaše rôzneho druhu, taka exeluje. Myslim tu chut kokosu. Ja som ju este obohatila namocenymi susenymi slivkami a orieskami. Vďaka za inšpiraciu. Prajem este veľa dobrych napadov a vsetko dobre.:-)
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka, vynikajuce. Na ranajky mam velmi rada kaše rôzneho druhu, taka exeluje. Myslim tu chut kokosu. Ja som ju este obohatila namocenymi susenymi slivkami a orieskami. Vďaka za inšpiraciu. Prajem este veľa dobrych napadov a vsetko dobre.:-)
Výborná, robím často.