Domov / Recept / Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom

Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom

obed pre celú rodinu, nenáročný a neskutočne chutný

Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom
Print Recipe
Opäť jeden rodinný variabilný recept na pečenú hlivu ustricovú so zemiakmi. Chutí vynikajúco <3 Výborne sa hodí aj k stejku. Ak nutne nepotrebujeme mäso, môžete prihodiť aj mrkvu, nakoniec posypať trochou parmezánu a máte samostatné vege jedlo :) Výborná príloha, ktorá jedlo osvieži je bryndzová tatarka :*
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom
Print Recipe
Opäť jeden rodinný variabilný recept na pečenú hlivu ustricovú so zemiakmi. Chutí vynikajúco <3 Výborne sa hodí aj k stejku. Ak nutne nepotrebujeme mäso, môžete prihodiť aj mrkvu, nakoniec posypať trochou parmezánu a máte samostatné vege jedlo :) Výborná príloha, ktorá jedlo osvieži je bryndzová tatarka :*
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 170-180 stupňov bez ventilátora.
  2. Hlivu si umyjeme a rozdelíme na hlavičky. Ak sú veľké, prekrojíme na polky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľku si ošúpeme, rozkrojíme napoly a nakrájame. Pór si tiež rozkrojíme napoly a nakrájame na pol mesiačiky. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme kurkumu, mletú rascu, soľ, rozmarín alebo iné obľúbené korenie a všetko spolu poriadne premiešame. Prenesieme do zapekacej nádoby a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.
  3. K pečenej hlive si môžeme pripraviť akékoľvek stejky, vynikajúce sú morčacie, nakoľko sú šťavnaté. Masko si umyjeme, usušíme, potrieme dijon horčicou, osolíme, okoreníme a na rozohriatej panvici s olivovým olejom alebo bravčovou masťou z každej strany opečieme.
  4. Na upečenú hlivovú zmes pridáme kus masla a premiešame.
Poznámka k receptu

Zdroj inšpirácie blog ACtive mam-fit
https://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-hliva/32506-recept.html

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Grilovaný hermelín

Perfektná záležitosť na letné grilovačky, ako snack, či rýchla večera 🙂 Grilovaný hermelín Print Recipe …

Jeden komentár

  1. vyskúšala som tu tatarku a je super. dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *