Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom

obed pre celú rodinu, nenáročný a neskutočne chutný

Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom
Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť jeden rodinný variabilný recept na pečenú hlivu ustricovú so zemiakmi. Chutí vynikajúco. Výborne sa hodí aj k stejku. Ak nutne nepotrebujeme mäso, môžete prihodiť aj mrkvu, nakoniec posypať trochou parmezánu a máte samostatné vege jedlo 🙂 Výborná príloha, ktorá jedlo osvieži je bryndzová tatarka 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom
Pečená hliva so zemiakmi s morčacím stejkom
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť jeden rodinný variabilný recept na pečenú hlivu ustricovú so zemiakmi. Chutí vynikajúco. Výborne sa hodí aj k stejku. Ak nutne nepotrebujeme mäso, môžete prihodiť aj mrkvu, nakoniec posypať trochou parmezánu a máte samostatné vege jedlo 🙂 Výborná príloha, ktorá jedlo osvieži je bryndzová tatarka 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 170-180 stupňov bez ventilátora.
  2. Hlivu si umyjeme a rozdelíme na hlavičky. Ak sú veľké, prekrojíme na polky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľku si ošúpeme, rozkrojíme napoly a nakrájame. Pór si tiež rozkrojíme napoly a nakrájame na pol mesiačiky. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme kurkumu, mletú rascu, soľ, rozmarín alebo iné obľúbené korenie a všetko spolu poriadne premiešame. Prenesieme do zapekacej nádoby a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.
  3. K pečenej hlive si môžeme pripraviť akékoľvek stejky, vynikajúce sú morčacie, nakoľko sú šťavnaté. Masko si umyjeme, usušíme, potrieme dijon horčicou, osolíme, okoreníme a na rozohriatej panvici s olivovým olejom alebo bravčovou masťou z každej strany opečieme.
  4. Na upečenú hlivovú zmes pridáme kus masla a premiešame.
    Na upečenú hlivovú zmes pridáme kus masla a premiešame.
Poznámka k receptu

Zdroj inšpirácie blog ACtive mam-fit
https://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-hliva/32506-recept.html

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

4 komentáre

  1. vyskúšala som tu tatarku a je super. dakujem

  2. This is new music created ss thaman all the best nxt songs

  3. why are the Chinese involved with this terrible thing they are the cruelest race of people on earth to have anything to do with this is horrible thing don“t let it happen. wildlife is so threatened now why do this to threaten it more pretty soon we“ll have to go to a museum to see what an elephant looked like or a rhino or a lion or any wild animal

  4. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.