Domov / Recept / Krehké vínne snehové vločky

Krehké vínne snehové vločky

Najjednoduchší a najrýchlejší recept, po upečení krehké a chrumkavé.

Krehké vínne snehové vločky
Krehké vínne snehové vločky
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
S vínom do pečenia veľmi rada pracujem, vďaka jeho prirodzenej kyprivej vlastnosti nahrádza kvasnice, droždie, či prášok do pečiva ?. Tento recept je tak úžasný ?, opäť len 4 ingrediencie, cesto je to najjednoduchšie aké poznám, expresne rýchlo pripravené, úžasné krehké, priam sa Vám bude rozplývať na jazyku ?
Množstvo Príprava
20-25 koláčikov 15 minút
Doba varenia
8 min
Množstvo Príprava
20-25 koláčikov 15 minút
Doba varenia
8 min
Krehké vínne snehové vločky
Krehké vínne snehové vločky
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
S vínom do pečenia veľmi rada pracujem, vďaka jeho prirodzenej kyprivej vlastnosti nahrádza kvasnice, droždie, či prášok do pečiva ?. Tento recept je tak úžasný ?, opäť len 4 ingrediencie, cesto je to najjednoduchšie aké poznám, expresne rýchlo pripravené, úžasné krehké, priam sa Vám bude rozplývať na jazyku ?
Množstvo Príprava
20-25 koláčikov 15 minút
Doba varenia
8 min
Množstvo Príprava
20-25 koláčikov 15 minút
Doba varenia
8 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: koláčikov
Postup prípravy
  1. Suroviny si spracujeme rukou na cesto (maslo izbovej teploty). Keďže v ceste je veľa masla, najlepšie sa s ním bude pracovať, ak si pomúčime potravinársku fóliu, na to položíme cesto, poprášime múkou a na to opäť fólia. Vyvaľkáme na cca 4 mm a dáme von na zimu, alebo do chladničky na pol hodinku zatuhnúť. Bude sa s ním skvelo pracovať.
  2. Odstránime fóliu a vykrajujeme hviezdičky. Ak sa nám cesto lepí, pomúčime. Položíme na pečiaci papier a dáme piecť na 160-170 stupňov, podľa toho, ako vám pečie rúra. Keď začnú zospodu zľahka hnednúť sú hotové.
  3. Hneď ako ich vyberieme, ich pomúčime mletým trstinovým cukrom s vanilkou. Cukor vsiakne. Ak chcete, aby sa na koláčikoch neroztopil ale bol viditeľný, pocukrujte až po vychladnutí.
    Hneď ako ich vyberieme, ich pomúčime mletým trstinovým cukrom s vanilkou. Cukor vsiakne. Ak chcete, aby sa na koláčikoch neroztopil ale bol viditeľný, pocukrujte až po vychladnutí.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Chrumkavé pečené rezne

chrumkavé a štavnaté rezne, ktoré sa nevyprážajú Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát Hodnotienie: 8 …

2 komentáre

  1. Tento poznám, ale dávala som vždy bielu múku a biele víno. Teraz spravím podľa teba…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *