Domov / Recept / Kulajda nakyslo

Kulajda nakyslo

Výborná krémová, kyslasto-sladká, taká tá zimná zahrievačka 🙂

Kulajda nakyslo
Kulajda nakyslo
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka 🙂 ochutnáte ? :*
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Kulajda nakyslo
Kulajda nakyslo
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka 🙂 ochutnáte ? :*
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si prekrojíme napoly a nakrájame na krúžalky. Masť si zahrejeme a osmahneme na nej 3 minutky cibuľku s trstinovým cukrom. Pridáme droždie, nadrobno nasekaný 1 strúčik cesnaku, Šampiňóny si ošúpeme, prekrojíme napoly, nakrájame na hrubšie plátky a pridáme k cibuľke. Necháme 2 minúty zatiahnuť. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme k zmesi a restujeme cca 1 minútu. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, prekrojený cesnak, drvenú rascu, koriander, mletú červenú papriku, ak maté môžete pridať aj nadrobno nakrájanú pažítku. Minutku prehrejeme a zalejeme horúcou vodou (cca 2 litre). Vhodíme 2 ks bobkový list, prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 20 min, resp. pokým budú zemiaky hotové.
  2. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1 PL octu, rozbijeme si do hrnčeka vajíčko, premiešame, aby sa nám spojil žĺtok s bielkom a vylejeme do polievky. Miešame asi 15 sekúnd, aby sa nám vajíčko dobre zapracovalo. Smotanu zmiešame so špaldovou múkou a prilejeme do polievky. Ak je príliš hustá, dolejte ešte vody. Dochutíme druhým strúčikom cesnaku, ktorý prelisujeme do polievky, troškou citrónovej šťavy, himalájskou soľou, a muškátovým orieškom. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Čerstvá rajčinová s mozzarellou

Fantastická chuť práve odtrhnutých červených domácich paradajok 🙂 Čerstvá rajčinová s mozzarellou Hodnotienie: 9 Hodnotenie: …

3 komentáre

  1. jesmankote, tak toto je uplne dokonala polievka! a hodi sa urcite aj na leto, aj jesen, aj jar a zimu 🙂 a varit ju budem urcite casto, dakujem za skvely recept!

  2. Mohla by som sampinony nahradit susenymi dubakmi?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.