Domov / Recept / Kurací burger s domácou majonézou

Kurací burger s domácou majonézou

Neskutočne neodolateľný, vychutený, šťavnatý, najlepší 🙂

Kurací burger s domácou majonézou
Kurací burger s domácou majonézou
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
A keď sme si už pripravili vynikajúce žemličky, bol by hriech ich nevyužiť 🙂 Home made burger s domácou majonézou, kuracím (morčacím) mäskom a karamelizovanou cibulkou, je jednoducho neodolateľný. Garantujem vám, že po tomto chuťovom zážitku, si vaši domáci stravníci nielenže nespomenú na fastfood, aleb budete hrdinovia, ktorí ho doma spravia lepšie, ako vonku 🙂 a navyše! viete, čo tam dáte, že ano 🙂
Množstvo Príprava
4 burgery 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
4 burgery 20 min
Doba varenia
15 min
Kurací burger s domácou majonézou
Kurací burger s domácou majonézou
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
A keď sme si už pripravili vynikajúce žemličky, bol by hriech ich nevyužiť 🙂 Home made burger s domácou majonézou, kuracím (morčacím) mäskom a karamelizovanou cibulkou, je jednoducho neodolateľný. Garantujem vám, že po tomto chuťovom zážitku, si vaši domáci stravníci nielenže nespomenú na fastfood, aleb budete hrdinovia, ktorí ho doma spravia lepšie, ako vonku 🙂 a navyše! viete, čo tam dáte, že ano 🙂
Množstvo Príprava
4 burgery 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
4 burgery 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: burgery
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia si nakrájame na tenké slíže. Pripravíme marinádu z horčice, kečupu a sójovej omáčky. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, korenie, chilli a dáme odpočívať do chladničky min 10 min, maximálne 2 dni.
  2. Žĺtka na majonézu aj olej musia byť izbovej teploty, minimálne 15-20 min mimo z chladničky. Žĺtka si začneme metličkami ručne habarkovať. Pomaly prilievame olej až nám začne hustnúť. Vypracujeme ručne do tuhej konzistencie. Pridáme trochu octu, citrón šťavy, soli a čerstvú petržlenovú vňaťku. Všetko podľa chuti.
    Žĺtka na majonézu aj olej musia byť izbovej teploty, minimálne 15-20 min mimo z chladničky. Žĺtka si začneme metličkami ručne habarkovať. Pomaly prilievame olej až nám začne hustnúť. Vypracujeme ručne do tuhej konzistencie. Pridáme trochu octu, citrón šťavy, soli a čerstvú petržlenovú vňaťku. Všetko podľa chuti.
  3. Cibuľu si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrájame na krúžalky. Na panvici si rozhorúčime bravčovú masť, pridáme cibuľu, 1 čl trstinového cukru, 1 čl sójovej omáčky a orestujeme sprudka minútku, dve. Aby sa zatiahla, no zároveň zostala chrumkavá. Dáme preč z panvice, v prípade potreby pridáme ešte trochu masti a opečieme mäsko. Cca 10 min, miešame.
  4. Burger prerežeme napoly a vrstvíme : spodok žemle potrieme majonézou, položíme lístky špenátu, nakrájaná paprika v oleji, mäso, struhneme parmezán, skaramelizovaná cibuľkaa vrchnú časť žemle natrieme horčicou. Bon appetit 🙂
    Burger prerežeme napoly a vrstvíme : spodok žemle potrieme majonézou, položíme lístky špenátu, nakrájaná paprika v oleji, mäso, struhneme parmezán, skaramelizovaná cibuľkaa vrchnú časť žemle natrieme horčicou. Bon appetit :)
  5. Ako si pripraviť domáce žemle nájdete tu : domace zemle
    Ako si pripraviť domáce žemle nájdete tu : 
<a title="domace zemle" href="https://www.tinkinerecepty.sk/domace-zemlicky/">domace zemle</a>
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža

slovenská tradičná kuchyňa Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.67 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *