Domov / Recipe / Moje Lasagne

Moje Lasagne

Tradičný taliansky recept po mojom 🙂

Moje Lasagne
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Vždy sa snažím pripraviť si pre vás niečo rýchle a jednoduché, ale nakoľko viem, že vy ste všetci neskutočne šikovní, tak dnes si spravíme taliansku špecialitku lasagne bolognese po mojom 🙂 Výborne, šťavnaté, vychutené, odľahčené s morčacím mäskom a s plnou chuťou mozarelly. Viva la Italia, buon appetito 🙂
Servings Prep Time
zapekacia miska 30 min
Cook Time
30 min + 40 min
Servings Prep Time
zapekacia miska 30 min
Cook Time
30 min + 40 min
Moje Lasagne
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Vždy sa snažím pripraviť si pre vás niečo rýchle a jednoduché, ale nakoľko viem, že vy ste všetci neskutočne šikovní, tak dnes si spravíme taliansku špecialitku lasagne bolognese po mojom 🙂 Výborne, šťavnaté, vychutené, odľahčené s morčacím mäskom a s plnou chuťou mozarelly. Viva la Italia, buon appetito 🙂
Servings Prep Time
zapekacia miska 30 min
Cook Time
30 min + 40 min
Servings Prep Time
zapekacia miska 30 min
Cook Time
30 min + 40 min
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Na bravčovej masti si speníme pokrájanú cibuľu s pórom, podrvenú alebo nastrúhanú nahrubo mrkvu aj zeler, pridáme rascu, sójovú omáčku, mäso a poopekáme cca 5 min. Potom zalejeme najlepšie domácim kečupom (riedkym) a domácim pretlakom (hustejším). Ak chceme originál talianske lasagne, použijeme paradajkovú šťavu - passata di pomodoro. Varíme cca 30 min, v prípade potreby dolejeme trochu vody. Ragú dochutíme soľou, medom, majoránkou a červenou paprikou. Fantastické je aj korenie na mleté mäso, príp. trošku pizza korenia. Ragú nemá byť veľmi riedke a v podstate dáva lasagnam hlavnú chuť.
  2. Keď je ragú hotové, pripravíme si bešamel. Mlieko si ohrejeme. Roztopíme maslo a vmiešame múku, zhustne to, rozpracujeme to metličkou, aby neboli hrudky, necháme trošku poopekať, nech chytí peknú vôňu, potom opatrne zmiešame s mliekom a ešte povaríme, ochutíme soľou a muškátovým orieškom, najlepšie je nastrúhať rovno do krému.Ak bude krém moc hustý, treba ho zriediť. Kľudne aj vodou.
  3. Dáme si zovrieť vodu a namočíme do nej cestoviny na lasagne, keď trochu zmäknú, tak ich osušíme a môžeme vrstviť. Do zapekacej misky dáme naspodok najprv jemnú vrstvu bešamelu, cestoviny, ragú, nakrájanú mozarellu, znova bešamel, cestoviny, ragú, mozarella, bešamel. Takto si spravíme 3 poschodia a štvrté posledné je už len cestovina a zmiešané ragú s bešamelom čo nám zostal. Navrch nastráhame parmezán a dáme do vopred vyhriatej rúry na 200°C, znížime na 180°C a necháme piecť 40 minút. Vyberieme a počkáme ešte cca 10 minút, je to veľmi dôležité počkať, inak sa nám roztečú. Nakrájame a môžeme papať. 🙂
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 3 Rating: 3.67 You: …

Jeden komentár

  1. Dobrý den, akurat robim lasagne podla vášho receptu. Moje postrehy: nie je uvedená veľkosť misy do ktorej sa množstvo zmestí, ďalej uvedené množstvo “fľaša” kečupu je dosť diskutabilné. 700 pretlaku domáceho – dala som cca 500 kupovaného a bolo mi to na chuť az príliš. Potom v ingredienciach mate napisane morčacie alebo morčacie. Usúdila som, ze na vyber malo byt asi morčacie alebo kuracie :).
    Dopekaju sa, tak dúfam ze tento celkom pre mna celkom pracny recept, kedže je to napoprve, bude stať za to 🙂 nerada by som ich robila prvý a posledný krát.
    Mate moje sympatie. Vaše recepty si výborne 🙂 vela štastia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *