Londýnske rezy

jemný, nežný, zľahka osviežujúci s plnou dávkou orechov

Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.36
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.36
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a rukou spracujeme v nelepivé cesto. Tortovú formu na pečenie si vymažeme maslom, vysypeme múkou a rukou roztlačíme cesto. Na cesto natrieme brusnicový džem.
  3. Bielka s cukrom a vanilkou si dáme vyšľahať tuhý sneh, trvá to cca 5 minút. Robot vypneme, vsypeme orechy a ručne zamiešame. Natrieme na pripravený korpus a posypeme ešte hrsťou pomletých orechov. Dáme piecť do rúry na 20 minút.
  4. Necháme vychladnúť. Najlepšie rezy chutia s vyšľahanou šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Koláč môžete urobiť aj ako rezy na plech, použite dvojnásobné ingrediencie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

3 komentáre

  1. Síce som musela improvizovať a použila som jahodovo-malinový džem a lieskovce ale vyšlo to super, fakt rýchly a chutný koláčik ❤☺

  2. Vcera som prvy krat piekla Londynske rezy. Bola to moja Premieta🙏🤫😊. Recept je neskutocne jednoduchy aj rychly👌👍👏😃. S cestom sa pracuje famozne👍👍👍. Ked bol kolacik upeceny a nie celkom vychladnuty, tak som ho zacala krajat ako mi bolo poradene🗡️. Hned ako som polozila noz a chcela som zakrojit zacala sa mi lamat snehova „krusta“🙉🙈🙄😬 a to ma trosku sklamalo, ze je vysledok diela neuhladny🙄🙄🙄😬. Dost ma to odradilo🤨😏😒😪😪😪…. Mala som neskor poradene, ze noz pred krajanim ma byt nahriaty, teoly, vtedy by rez bol hladky🤔🤫. Takze na buduce vyskusam😃👌. Kolacik v den upecenia bol chutny ALE na druhy den, ked sa tak povediac“ulezal“ je chutovo chutovo este lepsi, vynikajuci😋👌, stavnaty😋👌, jemny a s vyraznou chutou orechov a zapeceneho snehu👌👌👍😃😋👏👏👏. Takze viem zodpovedne povedat, ze ho budem urcite piect aj na buduce👏👌😋👍💞🙏😊

    • Evicka dakujem Vam za mile slova, velmi ste ma potesila 💗 Aj ja mam tieto rezy velmi rada. Na prvy pohlad vyzeraju tak jednoducho ale ta chut je uzasna. Ste sikovna, nech sa vam dari a nechvam so mnou chuti 💗

Napísať odpoveď pre Eva Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.