Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)

rýchle, ľahké a neskutočne dobré 🙂

Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto mňamka zmizne z Vášho stola rovnako rýchlo ako ju pripravíte 🙂 vďačná, obľúbená, osviežujúca a pritom netradičná s minimom tukov a bez výčitiek 🙂 Namiesto šlahačkovej smotany kľudne použite o to viac pochúťkovej, ja som dala šlahačku iba kvôli manželovi. prečítajte si pod receptom tipy ako ho pripraviť aj inak 🙂
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto mňamka zmizne z Vášho stola rovnako rýchlo ako ju pripravíte 🙂 vďačná, obľúbená, osviežujúca a pritom netradičná s minimom tukov a bez výčitiek 🙂 Namiesto šlahačkovej smotany kľudne použite o to viac pochúťkovej, ja som dala šlahačku iba kvôli manželovi. prečítajte si pod receptom tipy ako ho pripraviť aj inak 🙂
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Piškóty si naukladáme do tortovej formy. Najprv som dávala v celosti, potom som si už aj narezala kúsky, aby som vyplnila celé dno formy.
  2. Šťavu z mandariniek si zlejeme do pohára a popolievame nimi piškóty. Každý piškót polejte, tak trochu nie moc zmáčať. Na piškóty navrstvíme mandarinky z jednej malej plechovky.
  3. Deci šťavy z mandariniek si povaríme minutku s agarom . Choďte podľa návodu. Ja používam agar z DM dostať sáčok s názvom Tortenguss. Agar je vlastne prírodná želatina. Môžete použit aj klasickú želatinu. Medzitým si zmiešame pochúťkovú smotanu s cukrom a vnútrom vanilkového lusku (prerežeme pozdĺž a tupou stranou noža vyškriabeme.) Vlejeme asi dve minutky vychladnutú želatinu. Všetko dobre premiešame a nalejeme na piškóty.
  4. Opäť navrstvíme piškóty, šťavu na piškóty, mandarinky a navrch vyšlahanú šlahačku. Posypeme kakaom (môžete použiť aj karob) ozdobíme mandarinkami a dáme zachladiť do chladničky. Najlepšie je na druhý deň 🙂 ak to vôbec vydržíte 🙂 😀 :*
    Opäť navrstvíme piškóty, šťavu na piškóty, mandarinky a navrch vyšlahanú šlahačku. Posypeme kakaom (môžete použiť aj karob) ozdobíme mandarinkami a dáme zachladiť do chladničky. Najlepšie je na druhý deň :) ak to vôbec vydržíte :) :D :*
Poznámka k receptu

TIP : Tiramisu je výborné s akýmkoľvek ovocím, aj čerstvým. Ak požijete čerstvé, čas ovocia rozmixovať s trochou vody a polievať tým piškóty. Taktiež ho môžete spraviť celé z pochúťkovej smotany, na chuti to neuberie 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Jeden komentár

  1. Dobry den
    Aku smotanu a mandarinky preferujetr.bez tych humusov.
    Dakujem za skoru odpoved

Napísať odpoveď pre Antonia Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.