Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva
Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.25 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Obrovsky chutné a delikátne jedlo. Štavnatá maslová rybka, fantastická batátovo-šošovicová kaša a osviežené o marinovanú mrkvu <3 Jedlo spolu úžasne ľadí, zasýti, zahreje, doplní potrebné vitamíny a pripravené ho máte za max 20 minút na stole :*
Maslový zubáč, batátovo-šošovicové pyré a marinovaná mrkva
Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.25 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Obrovsky chutné a delikátne jedlo. Štavnatá maslová rybka, fantastická batátovo-šošovicová kaša a osviežené o marinovanú mrkvu <3 Jedlo spolu úžasne ľadí, zasýti, zahreje, doplní potrebné vitamíny a pripravené ho máte za max 20 minút na stole :*
Mrkvy si ošúpeme a škrabkou na zemiaky našúpeme pásiky. Dáme do nádoby, osolíme, pridáme med, citrónovú šťavu, trošku octu, petržlenovú vňať a asi pol deci vody. Dochucujte podľa seba, kto má rad sladšie nech pridá viac medu atď. Mrkvu môžeme takto nechať marinovať 15 min až 24 hod.
Do hrnca si dáme vodu a necháme zovrieť. Batát si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do vriacej vody. Pridáme šošovice a varíme 10 min. Batát aj šošovica je rýchlo mäkká.
Medzitým si rybku umyjeme a osušíme v papierovej utierke. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici si rozpálime olivový olej a rybku položíme kožou nadol. Prudko restujeme 5 min. Vrchnú stranu posypeme korením, otočíme a restujeme ešte 3 minútky. Na ryby mám najradšej pizza korenie od Vitany. Je bez konzervantov, glutamanov a chutí fantasticky do čohokoľvek. Na hotovú rybu dáme plátok masla a necháme rozpustiť.
Dokončíme si pyré. Vodu zlejeme, a pučítkom rozpučíme na kašu. Pridáme maslo, muškátový oriešok mletý, soľ, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.