Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami

Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.22
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúci tip na rodinný obed. Príprava jednoduchá a chuť delikátna :* Jemné zajačie mäsko s krémovým perkeltom a celozrnnými haluškami.
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.22
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúci tip na rodinný obed. Príprava jednoduchá a chuť delikátna :* Jemné zajačie mäsko s krémovým perkeltom a celozrnnými haluškami.
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zeleninu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Rajčiny prekrojíme napoly, cesnak dáme v celosti. Pridáme omyté mäsko, zalejeme vodou tak, aby bolo tak po vrch mäsa - nie viac a varíme v tlakovom hrnci od začiatku písknutia 30 min. Ak varíte v hrnci, tak približne 60 min, dokým nie je mäsko mäkké.
  2. Medzitým si uvaríme halušky. Vodu necháme zovrieť. Do vajec pridáme krupice a zamiešame. Závisí aké máte veľké vajcia, konzistencia by nemala byť ani hustá ani riedka, taká akurát. Keď voda zovrela, oheň znížime a presitkujeme halušky. Oheň necháme naozaj len na minime, resp. jemne prebublávať, aby sa nám z halušiek nestala kaša. Varíme 5 min, občasne zamiešame. Halušky precedíme, pridáme maslo a soľ.
  3. Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho. Pridáme kus masla, za hrsť byliniek - petržlenová vňať a bazalka a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Ak máte šťavu moc hustú pridajte ešte maslo, alebo prilejte vodu. Ak moc riedku, zahustite trošku škrobom rozmiešaným vo vode. Dochutíme mletým muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a soľou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.