Jednoduchá, lokálna, zdravá a úžasne chutná.
Jedna z mojich najobľúbenejších kanapkových nátierok, špeciálne na Silvestra. Očká miznú zo stola rýchlosťou blesku 🙂 Receptík pochádza od mojej svokričky, trošku som si ho vylepšila, vychutila podľa mojej nôty 🙂
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 20 min. |
|
Jedna z mojich najobľúbenejších kanapkových nátierok, špeciálne na Silvestra. Očká miznú zo stola rýchlosťou blesku 🙂 Receptík pochádza od mojej svokričky, trošku som si ho vylepšila, vychutila podľa mojej nôty 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 200 gram tvrdý syr
- 50 gram koreňový zeler
- 20 gram mrkva
- 1 strúčik cesnak podľa chuti
- 250 gram kyslá smotana 16%
- 100 gram tatarská omáčka lučina alebo smotana
- 2 čl dijonská horčica
- na dochutenie soľ, korenie, bylinky, citrónová šťava
Množstvo: osôb
Postup prípravy
- Váha zeleniny je v surovom, ošúpanom stave.
- Syr, zeler, mrkvu aj cesnak si nastrúhame na jemnom strúhadle do misky. Pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame, dochutíme ešte podľa seba a natierame na kanapky z rohlíkov alebo bagetiek.
Poznámka k receptu
TIP: Cesnaku pridajte podľa chuti. Môžete pridať aj chilli.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Prave som ju urobila,je naozaj celkom chutna, dakujem za tip na dnesny vecer?