Domov / Recept / Jablková šarlotka s pudingom

Jablková šarlotka s pudingom

koláčik z nenáročných surovín, ktoré máte bežne doma

Jablková šarlotka s pudingom
Jablková šarlotka s pudingom
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzke sa na mňa usmievali už trošku zošuverené jabĺčka ? vhodné do koláča ? Mala som takú chuť na šťavnatý koláčik, kde budú jabĺčka zľahka skaramelizované ?, šťavnaté, chrumkajúce po orechoch s nadýchanou ľahučkou piškótou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku ? A vtom som našla na internete recept na jablkovú šarlotku. Ihneď sa mi zapáčila a dokonca predčila moje očakávania. Úžasný koláčik ? Zamilujete si, sľubujem.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Jablková šarlotka s pudingom
Jablková šarlotka s pudingom
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzke sa na mňa usmievali už trošku zošuverené jabĺčka ? vhodné do koláča ? Mala som takú chuť na šťavnatý koláčik, kde budú jabĺčka zľahka skaramelizované ?, šťavnaté, chrumkajúce po orechoch s nadýchanou ľahučkou piškótou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku ? A vtom som našla na internete recept na jablkovú šarlotku. Ihneď sa mi zapáčila a dokonca predčila moje očakávania. Úžasný koláčik ? Zamilujete si, sľubujem.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160-170 stupňov bez ventilátora. Formu si vymažeme maslom, vysypeme múkou a posypeme 1 PL trstinového cukru z celkového objemu.
  2. Jablká si ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme jadrovníky a ešte prepolíme štvrťtky na polovicu a opäť na polovicu. Rozvrstvíme na formu. Pomletými orechami posypeme jablká.
  3. Celé vajíčka aj so zvyšným cukrom (5 PL) si dáme do robota vyšľahať do krémova na 10 minút.
  4. Medzitým si uvaríme puding podľa návodu z mlieka, pudingového prášku a cukru. Dáme ho vychladnúť.
  5. Robot vypneme a do vyšlahanej zmesi pridáme múky - hladkú a celozrnnú. Ručne stierkou zapracujeme. Vylejeme 1/2 zmesi na pripravené jablká. Na túto zmes rozvrstvíme lyžicou uvarený puding cik cak. Následne pridáme zvyšnú našlahanú zmes, uhladíme a dáme piecť na 30 minút.
  6. Po 30 tich minútach navrch tortovej formy položíme alobal, alebo papier na pečenie, aby sa nepripálil a pečieme zakryté ešte 10 min. Upečený koláč vyklopíme hore dnom. Najlepšie chutí vychladnutý so šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Do cesta môžete pridať na prevoňanie aj škoricu, prípadne kakao, puding nahradiť jemným tvarohom zmiešaným so škrobom.

Zdroj inšpirácie receptu: https://delikatesy.sk/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bazový cheesecake s marhuľami

rýchly, ľahký a osviežujúci. Bazový cheesecake s marhuľami Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 3.88 You: Hodnotenie receptu …

7 komentárov

  1. Tinka tej zmesi je trosku malo nie?robila som tento kolacik a ked som mala rozdelit tu zmes z troch vajicok tak som vahala lebo jej bolo fakt malo :(a kolacik bol dost nizky:(ked som ho rozrezala tak bol ,,deravy” boli tam medzery kde nebolo cesto:(a nejde tam ani ziadny prasok do peciva?

  2. Tinka,
    prosim ta, a ta spaldova celozrnna muka ide kam? k vajickam s cukrom alebo do pudingu? ci k tomu kremu pridam spaldovu hladku, polku dam na jablka a potom k zvysnej casti cesta pridam spaldovu celozrnnu?
    inak, sarlotka je aj moj top kolacik :).
    vdaka

  3. jaaaaj, uz chapem 🙂 ako je to s tou pudingovou plnkou…
    prosim, hodila by sa tam medzera za tou mukou, aby bolo jasne,ze to uz sa jedna o pudingovu plnku a nie o pudingovo-mukovu plnku…
    pozdravuje tehotna a kojaca 😀

  4. jaaaaj, uz chapem 🙂 ako je to s tou pudingovou plnkou…
    prosim, hodila by sa tam medzera za tou mukou, aby bolo jasne,ze to uz sa jedna o pudingovu plnku a nie o pudingovo-mukovu plnku…
    pozdravuje tehotna a kojaca 😀

  5. Moc nam chutnala ja som dala pol salku praskove cukru

  6. Kolacik je skutocne vynikajuci, budem ho robievat casto a aj s hruskami, dakujem za skvely receptik Tinuska?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.