Domov / Recept / Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

výborný rýchly a výživný obed či večera 🙂

Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V jednoduchosti je krása, alebo milujem taliansku klasiku <3 Ich krémovú smotanovú chuť, slanú chuť kvalitného údeného mäska či slaninky, chrumkajúcu cibuľku a osviežujúcu bodku v podobe kvapky citrónovej šťavy. Odľahčená verzia s lučinou, bez smotany či taveného syra. Zamilujete si :) obed či večera do 15 min cakom prásk. Ja si vždy pridám na tanier ešte 1-2 čl bazalkového pesta. Bon appetit :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V jednoduchosti je krása, alebo milujem taliansku klasiku <3 Ich krémovú smotanovú chuť, slanú chuť kvalitného údeného mäska či slaninky, chrumkajúcu cibuľku a osviežujúcu bodku v podobe kvapky citrónovej šťavy. Odľahčená verzia s lučinou, bez smotany či taveného syra. Zamilujete si :) obed či večera do 15 min cakom prásk. Ja si vždy pridám na tanier ešte 1-2 čl bazalkového pesta. Bon appetit :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Špagety uvaríme podľa návodu.
  2. Cibuľu si pokrájame nadrobno a speníme na kokosovom oleji (inom oleji), pridáme nadrobno nakrájanú údenú šunku s vysokým podielom mäsa, najemno nastrúhame mrkvu a osmahneme všetko cca 5 minút.
  3. Pridáme lučinu, žĺtka, nastrúhame parmezán, podlejeme vodou a necháme redukovať 5 minút. Pred koncom prelisujeme 1 strúčik cesnaku, necháme prepojiť chute, dochutíme príp. ešte soľou, mletým muškátovým orieškom a kvapkou dve citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža

slovenská tradičná kuchyňa Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.67 …

5 komentárov

  1. Tak toto nazvať carbonara, je skutočne odvaha, s tým receptom to nemá absolútne nič spoločné…

  2. Výborné,naozaj veľmi chutné

  3. Lucina? Co to je? Naozaj by som dal receptu iny nazov. Pacia sa mi Vase recepty, ale na carbonara spagety si naozaj potrpim prave preto, lebo kazdy do nich dava smotanu a ine ingrediencie, ktore tam nepatria. Pomenovat Carbonara spagety, spagety so smotanovou omackou naozaj nema zmysel. Zltko slaninka a navrch parmezan. Naozaj nic viac. Vyborne sa ktomu hodi rukolovy salat s klasickym dresingom. Odkukal som to v holandsku.

    • Ja mam tiez na toto tazke srdce. Ja vieeeem viem, ved my tu nechceme prudit. Ja sama som fanusik Tinkinych receptov, ale napriklad hrozne mi vadi ked niekto nazve svoje recepty originalnym nazvom nejakeho receptu ktory ma svoju originalnu a stalu a tradicnu recepturu.. prave najcastejsie sa to stava pri talianskych receptoch na nase “slovenske” sposoby. Carbonara je snad najcastejsi priklad. Takmer v kazdej restike su carbonara spagety a vsade smotanaaa ktora do originalneho receptu proste nepatri. Talianske kremove rizoto detto – ked niekto nazve talianskym kremovym rizotom rizoto spravene z klasickej ryze (resp z inej ako tej ktora je na to urcena), tak to nema s talianskym rizotom nic spolocne. Nehovoriac o tom, ak tam zas nadrbu smotanu aby bolo akoze kremove.
      Nam v podstate nejde o to ze si tie recepty kazdy upravi podla svojej chuti, prosim, to je v pohode. Ale PROSIM, neprznite potom originalny nazov, nenazyvajte tieto recepty originalnymi nazvami ktore nemaju co do cinenia s vami pouzitymi surovinami (toto nie je adresovane Tinke, ale skor tak vseobece vsetkym kucharom a “kucharom”). Bolo by omnoho “uctivejsie” k povodnym recepturam potom svoj nazov dat aspon do uvodzoviek, alebo mu dat nejaky privlastok ako narp. “Moje carbonara sagety”, alebo “Carbonara na moj sposob” alebo cojaviem co.

      Neberte moj prispevok ako vyryvacky, nebol tak mieneny.
      Varte vsetci dalej a s laskou. Peace!

      • Maťka dakujem za názor, určite máte v niečom pravdu, je to uhol pohľadu. Nemyslím si že tým názvom dehonestujem nejak jedlo, skôr sa snažím ludom priblížiť aspoň k čomu sa to podobá aj ked tam nie je všetko podľa originálneho receptu. ale možno ste ma teraz v niečom inšpirovali, dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *