Vege boršč

výživná a neskutočne chutná

Vege boršč
Vege boršč
Hodnotienie: 37
Hodnotenie: 4.19
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná a chutná varianta tradičnej cviklovej polievky, keď nemáte po ruke mäsko, alebo jednoducho len potrebujete zeleninový detox. Chuť plná a fantastická 🙂 Výborne chutí s kopčekom kyslej alebo sladkej smotany a ražným kváskovým chlebíkom.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Vege boršč
Vege boršč
Hodnotienie: 37
Hodnotenie: 4.19
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná a chutná varianta tradičnej cviklovej polievky, keď nemáte po ruke mäsko, alebo jednoducho len potrebujete zeleninový detox. Chuť plná a fantastická 🙂 Výborne chutí s kopčekom kyslej alebo sladkej smotany a ražným kváskovým chlebíkom.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór, najemno nakrájaný 1 strúčik cesnaku,drvenú rascu, na malé kocky mrkvu a cviklu. Smahneme cca 10 min, kým nám zelenina začne meniť povrch. Prilejeme 1 hrnček vody, prikryjeme a dusíme cca 15-20 min.
  2. Zemiak si ošúpeme, nakrájame na malé kocky, dáme do druhého hrnca, prilejeme vývar (alebo vodu s domácou vegetou naloženou v soli) a od zovretia varíme cca 10 min. Následne pridáme k zemiakom cviklovú zmes, prelisujeme druhý strúčik cesnaku a nadrobno nasekané zelené lístky. Povaríme 5 minút, vypneme a necháme pod pokrievkou ešte 10 minút.
  3. Časť polievky (cca 2 naberačky) si odoberieme a rozmixujeme dohladka. Pridáme naspäť do polievky. Ak sa Vám zdá príliš hustá, kľudne dolejte ešte trochu vody.
  4. Ochutíme soľou, korením, kvapneme citrónovú šťavu a na tanieri ozdobíme buď kyslou alebo sladkou smotanou, podľa chuti.
Poznámka k receptu

TIP : zelené lístky môžete dať akékoľvek, zo šalátu, špenátu, zeleru, petrželky, bazalky, ligurčeku, oregana, mangoldu, pak choi, čínskej kapusty, kelu či cvikly.

AK si ju chcete ešte zvýživniť a a prispôsobiť na zimné obdobie, 8 minút pred koncom vhoďte za hrsť červenej šošovice.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kokosová kari polievka

blesková, pikantná a úžasná Kokosová kari polievka Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 4.2 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

10 komentárov

  1. Tak táto je polievka je absolútna topka! Obrovská mňamka, ďakujem za recept. ??

  2. Môžem sa prosím spýtať, prečo sa zemiaky varia samostatne a až neskôr sa obe časti spoja? Možno hlúpa otázka, ale aj tak vďaka za odpoveď:)

  3. Tinka, nie som veľký fanúšik polievok, ale táto je skvelá! Ďakujem za recept 🙂

  4. Veronika Slašťanová

    ….a na koniec do taniera „stipka“ plnotucnej horcice. ? Dobrú chuť!

  5. Výbornáaaa.Ďakujem za recept

  6. Vyborna!!!Ani som necakala, ze bude az taka chutna. Hned isla dupla 🙂

  7. Super polievocky, rozmanite a vzdy som mala problém polievky dochutit ….tu su vzdy skvelé dochutene 😉
    Len tak dalej skvelé inšpirácie na varenie

  8. Boršč je ukrajinska tradičná polievka, v Rusku majú šči.
    Boršč bez kapusty nie je boršč. Túto polievku by som pomenovala cviklova.

  9. Úžasná polievka. Ako som ju objavila, odvtedy som ju uvarila 5 x. Podotykam v priebehu dvoch mesiacov 😁 Všetkej zeleniny dávam raz toľko, nech jej je veľa a nech je riadne hustá. Je to láska! Vďaka Tinka ❤️

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.