Domov / Recept / Celozrnné parené buchty

Celozrnné parené buchty

Celozrnné parené buchty
Print Recipe
Domáce celozrnné parené buchty <3 Výborné ako od babičky :) Ozdravené s dávkou špaldovej celozrnnej múky a ovsených vločiek, s veľkou nádielkou čučoriedkového džemu, mandľovou mrveničkou a preliate čokoládou. Príprava jednoduchá, vhodné aj pre začiatočníkov :*
Množstvo Príprava
10 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6 min 30 minút
Množstvo Príprava
10 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6 min 30 minút
Celozrnné parené buchty
Print Recipe
Domáce celozrnné parené buchty <3 Výborné ako od babičky :) Ozdravené s dávkou špaldovej celozrnnej múky a ovsených vločiek, s veľkou nádielkou čučoriedkového džemu, mandľovou mrveničkou a preliate čokoládou. Príprava jednoduchá, vhodné aj pre začiatočníkov :*
Množstvo Príprava
10 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6 min 30 minút
Množstvo Príprava
10 kusov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6 min 30 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kusov
Postup prípravy
  1. Najprv si urobíme kvások. Mlieko, voda, med a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 min vykysnúť. Ak máte mlieko studené, zohrejte ho. Nesmie byť však horúce, zabije vám kvasnice. Len mierne teplé.
  2. Múky a vločky si zmiešame so soľou, do stredu pridáme vajce a vykysnutý kvások. Ingrediencie zamiešame a necháme postáť 10 min, aby sa tekutiny vsiakli. Vypracujeme cesto, pomúčime ho, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút. Musí zdvojnásobiť objem.
  3. Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho do obdĺžnika a kolečkom rozrežeme na 10 štvorcov. Do stredu každého dieliku dáme kopcovitú lyžičku džemu. Dajte koľko sa vám zmestí, ideálne odskúšať na jednej, aby ste vedeli, či džem nevyteká. Zoberieme do rúk vždy protilahlé rohy štvorca a uzatvoríme ako taštičku. Poriadne zlepíme dokopy a jemne utlapkáme. Zlepenou stranou otočíme nadol, medzi dvomi rukami párkrát pootočíme okolo vlastnej osi a necháme ešte 10 min podkysnúť.
  4. Zatiaľ si dáme zovrieť vodu s parákom, alebo parný hrniec. Spodok si potrieme kokosovým olejom, aby sa nám buchty neprilepili a položíme naň. Paríme 6-7 min, podľa veľkosti. Počas parenia pokrievku neotvárame, aby nám nespľaskli. Keď sú buchty hotové, popicháme ich špáratkom, položíme na tanier, poriadne pokvapkáme maslom, posypeme mandľami a polejeme čokoládou, ktorú sme si nad parou rozpustili spolu s kokosovým olejom.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami

zdravé rýchle a chutné Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami Print Recipe Čestné slovo, sú to najlepšie …

4 komentáre

  1. Perfektneee! Ako vzdy 🙂

  2. Dakujem za skvely recept, dnes odskusane a vysli vyborne 🙂

  3. úúúúžasne nadýchané, cesto perfektné! 🙂

  4. Unilbbevaele how well-written and informative this was.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *