Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou

vynikajúce vege jedlo pre celú rodinu

Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 3.43
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Hliva ustricová je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálov, aminokyselín, či stopových prvkov a navyše obsahuje minimum kalórií 🙂
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 3.43
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Hliva ustricová je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálov, aminokyselín, či stopových prvkov a navyše obsahuje minimum kalórií 🙂
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. V hrnci si rozhorúčime olej, nasypeme ryžu, pomiešame a opečieme cca minútku, prisypeme kurkumu, soľ, zamiešame a dolejeme vriacou vodou, cca tak 1 cm nad ryžu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10-12 min pokým nie je mäkká. Keď je ryža hotová, vypneme, zamiešame lyžicu dve masla, príp. Ešte dosolíme, a necháme chvíľu dôjsť pod pokrievkou.
  2. Medzitým si na olivovom oleji osmahneme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pór, hlivu aj papriku si nakrájame na menšie a pridáme k cibuli. Prelisujeme cesnak, prisypeme rascu, ocot, soľ, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 min. Ak chceme mať aj šťavu, podlejeme na záver ešte vodou, v ktorej rozhabarkujeme 1 zarovnanú čajovú lyžičku škrobu. Na záver nadrobno nakrájame petržlenovú vňať a zamiešame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.