Zeleninová nátierka

chuť neskutočnej restovanej koreňovej zeleniny

Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fantastická nátierka na víkendové ráno. Koreňová zeleninka ja vždy zárukou úspechu, keď sa krátko udusí získa neskutočnú chuť. Veľmi rýchlo u nás zmizla, ledva som ju stihla odfotiť. Tak nech vám chutí.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fantastická nátierka na víkendové ráno. Koreňová zeleninka ja vždy zárukou úspechu, keď sa krátko udusí získa neskutočnú chuť. Veľmi rýchlo u nás zmizla, ledva som ju stihla odfotiť. Tak nech vám chutí.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zeleninu si očistíme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame (okrem póru, ten nakrájame na polkolieska).
  2. Do panvice si dáme rozohriať olivový olej, pridáme zeleninu a sprudka restujeme cca 2 minútky. Pridáme drvenú rascu, kurkumu, droždie a zamiešame. Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 8 minút.
  3. Uvarenú zeleninu preložíme do mixéra, pridáme maslo, soľ, čerstvé bylinky a trochu citrónovej šťavy. Rozmixujeme na pomazánkovú hmotu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

2 komentáre

  1. Milujem orestovanú koreňovú zeleninku. Na maslový chlebík, či s volským okom na masle, ugrilovaným enciánom hotová mňamka. Kúpim kvasnice a skúsim aj túto variantu

  2. Jedna z našich najobľúbenejších 🙂 Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.