Domov / Recept / Bratislavské rožky

Bratislavské rožky

jemne chrumkavé s bohatou orechovou plnkou

Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pravé bratislavské rožky s bohatou orechovou plnkou <3 Môj manžel ich miluje, tak som vyskúšala. Špaldové, celozrnné, ale pśśśśt, nikto to v chuti nespozná :) Naozaj sa podarili, verím, že vám budú chutiť, u nás zožali obrovský úspech :*
Množstvo Príprava
20 rožkov 40 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
13 min 1,5 hodiny
Množstvo Príprava
20 rožkov 40 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
13 min 1,5 hodiny
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pravé bratislavské rožky s bohatou orechovou plnkou <3 Môj manžel ich miluje, tak som vyskúšala. Špaldové, celozrnné, ale pśśśśt, nikto to v chuti nespozná :) Naozaj sa podarili, verím, že vám budú chutiť, u nás zožali obrovský úspech :*
Množstvo Príprava
20 rožkov 40 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
13 min 1,5 hodiny
Množstvo Príprava
20 rožkov 40 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
13 min 1,5 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rožkov
Postup prípravy
  1. Maslo izbovej teploty dáme do mixéra a poriadne zapracujeme s múkou. Pridáme všetky ostatné suroviny na cesto a vymiešame kompaktný nelepivý bochník. Prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Orechy si posekáme nadrobno, alebo pomelieme, pridáme trstinový cukor a zabaríme mliekom. Zamiešame, aby sa hmota spojila a necháme odstáť.
  3. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 20-25 rovnakých častí, podľa toho či chcete mať rožky väčšie, alebo menšie. Každý jeden kúsok vyvaľkáme do oválu, rozložíme plnku, zavinieme do tvaru rožka a mierne postláčame, aby sa nám spoj nerozdeľoval. Ukladáme na plech spojom dolu.
    Vykysnuté cesto si rozdelíme na 20-25 rovnakých častí, podľa toho či chcete mať rožky väčšie, alebo menšie. Každý jeden kúsok vyvaľkáme do oválu, rozložíme plnku, zavinieme do tvaru rožka a mierne postláčame, aby sa nám spoj nerozdeľoval. Ukladáme na plech spojom dolu.
  4. 1 celé vajíčko si vidličkou rozhabarkujeme a taktiež v druhej miske dva žĺtky. Najprv všetky rohlíčky potrieme vajcom a potom žĺtkom. Necháme 10 minút zachnúť a znova všetky potrieme žĺtkom. Zapneme si rúru na 200 stupňov a rohlíčky necháme ešte 30 min podkysnúť na plechu. Neprikrývame.
    1 celé vajíčko si vidličkou rozhabarkujeme a taktiež v druhej miske dva žĺtky. Najprv všetky rohlíčky potrieme vajcom a potom žĺtkom. Necháme 10 minút zachnúť a znova všetky potrieme žĺtkom. Zapneme si rúru na 200 stupňov a rohlíčky necháme ešte 30 min podkysnúť na plechu. Neprikrývame.
  5. Pečieme v rozhorúčenej rúre 13-15 minút, treba si to odsledovať, radšej najprv menej nastaviť, aby nám nezhoreli.
Poznámka k receptu

Zdroj inšpirácie : http://varecha.pravda.sk/recepty/tradicne-bratislavske-rozky-fotorecept/56593-recept.html

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bleskové perníkové muffiny

bleskové, nadýchané a šťavnaté Bleskové perníkové muffiny Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

6 komentárov

  1. Peciem tiez zo spaldovou mukou, zatial rozdiel nikto nezistil.Cesto pred pecenim nepotieram vajickom ale vodou.

  2. Lepsie rozvalkat bochnik na placju a krajacom na pizzu rozdelit na trojuholniky .je to rychlejsie☺

  3. Tinka,len pre istotu…nechať vzísť kvások :)vďaka Janka

    • Nemusite nechat zist kvaso, staci ak droždie pomrvite do nejakej misticky a posypete kryš.cukrom. Celé to pomišajte a za chviločku vam vzide kvások. Bude to take tekute. Pom postupujte ako s normalnym kvaskom.

  4. Perfektný recept , výborne cesto. Rozteky doslova zmyzli?

  5. Dobrý deň, môžem naplniť aj makovou plnkou? len vymením orechy za mak? ďakujem za odpoveď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.