Domov / Recept / Chalupársky gurmánsky guláš

Chalupársky gurmánsky guláš

gurmánsky guláš

Chalupársky gurmánsky guláš
Print Recipe
Post venovaný všetkým mojim skvelým priateľom, s ktorými som trávila pri varení gulášu na viniciach tak krásne časy <3 Guláš je ako hokej, spája ludí :D Pripravte si taký echt ozajstný chalupársky aj doma, toto je môj vyšperkovaný recept <3 Vysoko gurmánsky, vysoko návykový. Keď jeden tanier nikdy nestačí :D Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Chalupársky gurmánsky guláš
Print Recipe
Post venovaný všetkým mojim skvelým priateľom, s ktorými som trávila pri varení gulášu na viniciach tak krásne časy <3 Guláš je ako hokej, spája ludí :D Pripravte si taký echt ozajstný chalupársky aj doma, toto je môj vyšperkovaný recept <3 Vysoko gurmánsky, vysoko návykový. Keď jeden tanier nikdy nestačí :D Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a na bravčovej masti na panvici osmahneme dosklovita. Vyberieme a dáme do mixéra spolu s lečom, kečupom a rozmixujeme na kašu.
  2. Mäsko si odblaníme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu, kde sme osmahli cibuľku, pridáme ešte bravčovú masť, sprudka orestujeme a necháme mäsko zatiahnuť asi tak 5 min. Mrkvu si očistíme, nastrúhame najemno a pridáme k mäsku. Zamiešame. Pridáme 1 PL mletej červenej papriky, trochu kurkumy, gulášové korenie, sójovú omáčku, drvenú rascu, rozmixovanú zmes leča, strúčik cesnaku, zamiešame a prelejeme do tlakového hrnca. Pridáme víno, metaxu, vodu a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu písknutia varíme 45 min. Ak nemáte tlakový, môžete variť v hrnci, bude to trvať aj dve a pol hodiny.
  3. Po 45 minútach hrniec otvoríme, pridáme očistené pokrájané zemiaky, zavrieme a varíme ešte 15 min od momentu písknutia. Keď je guláš hotový, dolejeme horúcou vodou po rysku 3 litre, dochutíme ho soľou, trochou medu, trochou citrónovej šťavy, pridáme veľa majoránky a na tanieri podávame s petržlenovou vňatkou.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mrkvová krémová

v jednoduchosti je krása a tá najlepšia chuť 🙂 Mrkvová krémová Print Recipe Niet nad …

Jeden komentár

  1. Vynikajúci:) uz len podla teba Tinus:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *