Fitness zebra tvaroháčik

Rýchly, zdravý, chutný a FIT 🙂

Fitness zebra tvaroháčik
Fitness zebra tvaroháčik
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný variant ako si zamlsať a nezhrešiť, práve naopak dobiť v tele hladinu bielkovín. Je výborný, rýchly, chutný a FIT 🙂 Presvedčte sa sami 🙂
Množstvo Príprava
20 cm forma 20 min.
Doba varenia
40 min.
Množstvo Príprava
20 cm forma 20 min.
Doba varenia
40 min.
Fitness zebra tvaroháčik
Fitness zebra tvaroháčik
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný variant ako si zamlsať a nezhrešiť, práve naopak dobiť v tele hladinu bielkovín. Je výborný, rýchly, chutný a FIT 🙂 Presvedčte sa sami 🙂
Množstvo Príprava
20 cm forma 20 min.
Doba varenia
40 min.
Množstvo Príprava
20 cm forma 20 min.
Doba varenia
40 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: forma
Postup prípravy
  1. Zapneme si rúru na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Najprv si pripravíme korpus. Sušienky si pomelieme/rozdrvíme na prach. Pridáme rozpustené maslo, poriadne premiešame, aby sa nám spojili a zmes zostala jemne vláčna. Nesmie sa sypať, musí sa dať uťapkať. Zmes prenesieme na dno tortovej formy a uťapkáme. Dáme do rúry na 10 min zapiecť.
  3. Medzitým si metličkovým mixerém vyšlaháme dokopy všetky ostatné suroviny okrem karobu. Stačí minútku, pekne sa to spojí. Zmes rozdelíme na dve rovnomerné časti. Do jednej prišľaháme karob.
  4. Formu vytiahneme z rúry a začneme striedave liať cesto do stredu, raz vanilkové, raz karobové. A takto, až kým sa nám všetko minie. Stále do stredu, do toho istého bodu akoby na seba, krásne sa nám to bude rozchádzať do strán. Netreba sa báť. Keď je cesto minuté, zoberieme si špáradlo a robíme pavučinku od krajov do stredu po celom obvode. Keď už máme hotové, zmeníme smer a pomedzi čiary z krajov do stredu začneme ťahať čiary zo stredu do krajov. Dáme piecť do rúry na 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 minút. Následne rúru vypneme a tvaroháč v nej necháme cca pol hodinu "dôjsť". Potom vyberieme a dáme poriadne zachladiť. Najlepší je úplne zachladený a na druhý, tretí deň 🙂
    Formu vytiahneme z rúry a začneme striedave liať cesto do stredu, raz vanilkové, raz karobové. A takto, až kým sa nám všetko minie. Stále do stredu, do toho istého bodu akoby na seba, krásne sa nám to bude rozchádzať do strán. Netreba sa báť. Keď je cesto minuté, zoberieme si špáradlo a robíme pavučinku od krajov do stredu po celom obvode. Keď už máme hotové, zmeníme smer a pomedzi čiary z krajov do stredu začneme ťahať čiary zo stredu do krajov. Dáme piecť do rúry na 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 minút. Následne rúru vypneme a tvaroháč v nej necháme cca pol hodinu "dôjsť". Potom vyberieme a dáme poriadne zachladiť. Najlepší je úplne zachladený a na druhý, tretí deň :)
Poznámka k receptu

TIP: Ak použijete 26 cm formu, použite 750 gram tvarohu, 3 vajcia, atď. Navýšte suroviny.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. Tak toto je mega špica super koláčik 😉 Mal velký úspech, aj zebrový vzor sa mi celkom podaril 🙂 Perfektnééééééé. Dakujem za receptík 😉 Určite som ho nerobila posledný krát 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.