Domov / Recept / Vanilkový cheesecake s malinovo levanduľovým želé

Vanilkový cheesecake s malinovo levanduľovým želé

Úžasný, ľahký, zdravý aj pre deti a vhodný dezert 🙂

Vanilkový cheesecake s malinovo levandulovým želé
Vanilkový cheesecake s malinovo levandulovým želé
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem, milujem, milujem čízkejky. Kľudne by som sa mohla volať Tinka Čízkejková. 😀 Je to pre mňa dokonalé osvieženie nielen na letné dni. Úspech zaručený, chutí proste každému. 🙂 Príprava relatívne rýchla, jediné, čo si musíte naplánovať, je upiecť ho ideálne 4 hodiny pred podávaním, najlepšie z večera do rána. Recept na cheesecake mám overený, vyšperkovaný.
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 3 hod
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 3 hod
Vanilkový cheesecake s malinovo levandulovým želé
Vanilkový cheesecake s malinovo levandulovým želé
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem, milujem, milujem čízkejky. Kľudne by som sa mohla volať Tinka Čízkejková. 😀 Je to pre mňa dokonalé osvieženie nielen na letné dni. Úspech zaručený, chutí proste každému. 🙂 Príprava relatívne rýchla, jediné, čo si musíte naplánovať, je upiecť ho ideálne 4 hodiny pred podávaním, najlepšie z večera do rána. Recept na cheesecake mám overený, vyšperkovaný.
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 3 hod
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 3 hod
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm korpus
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle atď. Natlačíme do formy na spodok a trochu aj na okraje a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
  3. Všetky ostatné ingrediencie okrem malín, levandule a agaru si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nalejeme na sušienkový korpus a dáme piecť nie teplovzdušne! na 40 minút. Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme rúru a cheesecake necháme v nej 1-2 hodiny vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2-4 hodiny, ideálne na celú noc.
  4. Želé si pripravíme nasledovne. Maliny a kvietky levandule dáme do hrnca, pridáme 1-2 PL trstinového curku a povaríme cca 5 minút. Následne prelisujeme poriadne cez sitko a dáme späť do hrnca. Pridáme agar, podľa návodu na balíku. Používam ten Tortenguss z DM najviac sa mi osvedčil. Pridám do zmesi odoka asi tak 1/4 sáčka. Agar je prírodná želatina z morskej riasy, používam preto, nakoľko nám želatina nechutí. Od zovretia cca 2-3 minútky. Odložíme z platne a necháme 10-15 minút mierne vychladnúť a nalejeme na cheesecake.
  5. Mramor urobíme jednoducho - trochu pochúťkovej smotany som si vymiešalala lyžičkou s trochou pomletého trstinového cukru, aby bola redšia konzistencia. Pomocou cukrárskeho vrecka s malým otvorom som urobila na torte kruhy od okraju až po stred a už len ťaháme koncom lyžice od krajov po stred, od stredu po kraj. Striedavo. Spraví to krásnu pavučinku. 🙂 Ozdobíme malinami.
    Mramor urobíme jednoducho - trochu pochúťkovej smotany som si vymiešalala lyžičkou s trochou pomletého trstinového cukru, aby bola redšia konzistencia. Pomocou cukrárskeho vrecka s malým otvorom som urobila na torte kruhy od okraju až po stred a už len ťaháme koncom lyžice od krajov po stred, od stredu po kraj. Striedavo. Spraví to krásnu pavučinku. :) Ozdobíme malinami.
Poznámka k receptu

TIP: na želé používam agar. Agar je morská riasa, ktorá má želatínoidné schopnosti. 🙂 Je možné použiť aj želatínu. Vždy treba pripraviť podľa návodu. Ja vždy dávam menej ako odporúčajú, tak 3/4 zo zmesi. Máme radi prirodzenejšiu chuť, nie čisto želatínovú.

Dokonalú pavučinku dosiahnete vtedy, keď ju robíte ešte keď nie je želatína stuhnutá. Taktiež smotanové biele kruhy majú byť viac redšie ako husté.

 

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mini Pavlova

Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka. Mini Pavlova Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu …

4 komentáre

  1. Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, prečo nepiiecť tento cheesecake na teplovzdušnej?

    Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

  2. Milujem ciiizkejky a tento si zamilovala cela moja rodina. Tinka, tlieskam ☺

  3. Tento je skvelý robila ho 3x vždy sa podaril. Rada by som vedela ako dlho sa da skladovať v chladničke. Či vydrží aj 3-4 dni. Dakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.