Domov / Recept / Vanilkový cheesecake s malinovo-levanduľovým želé

Vanilkový cheesecake s malinovo-levanduľovým želé

Úžasný, ľahký a zdravý dezert, vhodný aj pre deti 🙂

Vanilkový cheesecake s malinovo-levanduťovým želé
Vanilkový cheesecake s malinovo-levanduťovým želé
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 3.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem, milujem, milujem čízkejky. Kľudne by som sa mohla volať Tinka Čízkejková. 😀 Je to pre mňa dokonalé osvieženie nielen na letné dni. Úspech je zaručený, chutí proste každému. 🙂 Príprava je relatívne rýchla, jediné, čo si musíte naplánovať, je upiecť ho ideálne 4 hodiny pred podávaním. Najlepšie z večera do rána. Recept na cheesecake mám overený, vyšperkovaný.
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min. 3 hod.
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min. 3 hod.
Vanilkový cheesecake s malinovo-levanduťovým želé
Vanilkový cheesecake s malinovo-levanduťovým želé
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 3.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem, milujem, milujem čízkejky. Kľudne by som sa mohla volať Tinka Čízkejková. 😀 Je to pre mňa dokonalé osvieženie nielen na letné dni. Úspech je zaručený, chutí proste každému. 🙂 Príprava je relatívne rýchla, jediné, čo si musíte naplánovať, je upiecť ho ideálne 4 hodiny pred podávaním. Najlepšie z večera do rána. Recept na cheesecake mám overený, vyšperkovaný.
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min. 3 hod.
Množstvo Príprava
26 cm korpus 20-30 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min. 3 hod.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm korpus
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle, atď. Natlačíme ich na spodok formy, trochu aj na okraje a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
  3. Všetky ostatné ingrediencie okrem malín, levandule a agaru si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nalejeme na sušienkový korpus a dáme piecť, nie teplovzdušne! na 40 minút. Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme rúru a cheesecake v nej necháme 1-2 hodiny vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2-4 hodiny. Ideálne na celú noc.
  4. Želé si pripravíme nasledovne. Maliny a kvietky levandule dáme do hrnca, pridáme 1-2 PL trstinového cukru a povaríme cca 5 minút. Následne poriadne prelisujeme cez sitko a dáme späť do hrnca. Pridáme agar, podľa návodu na balíku. Používam ten Tortenguss z DM, najviac sa mi osvedčil. Pridám do zmesi odoka asi tak 1/4 sáčka. (Agar je prírodná želatína z morskej riasy. Používam ho preto, lebo nám želatína nechutí). Od zovretia cca 2-3 minútky. Odložíme z platne a necháme 10-15 minút mierne vychladnúť a nalejeme na cheesecake.
  5. Mramor urobíme jednoducho - trochu pochúťkovej smotany som si vymiešala lyžičkou s trochou pomletého trstinového cukru, aby bola redšia konzistencia. Pomocou cukrárskeho vrecka s malým otvorom som urobila na torte kruhy od okraju až po stred a už len ťaháme koncom lyžice od krajov po stred, od stredu po kraj. Striedavo. Spraví to krásnu pavučinku 🙂 Ozdobíme malinami.
    Mramor urobíme jednoducho - trochu pochúťkovej smotany som si vymiešala lyžičkou s trochou pomletého trstinového cukru, aby bola redšia konzistencia. Pomocou cukrárskeho vrecka s malým otvorom som urobila na torte kruhy od okraju až po stred a už len ťaháme koncom lyžice od krajov po stred, od stredu po kraj. Striedavo. Spraví to krásnu pavučinku :) Ozdobíme malinami.
Poznámka k receptu

TIP: Na želé používam agar. Agar je morská riasa, ktorá má želatínoidné schopnosti. 🙂 Je možné použiť aj želatínu. Vždy treba pripraviť podľa návodu. Ja vždy dávam menej ako odporúčajú, tak 3/4 zo zmesi. Máme radi prirodzenejšiu chuť, nie čisto želatínovú.

Dokonalú pavučinku dosiahnete vtedy, keď ju robíte ešte keď nie je želatína stuhnutá. Taktiež smotanové biele kruhy majú byť viac redšie ako husté.

 

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč

úžasne šťavnatý tvaroháčik Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

7 komentárov

  1. Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, prečo nepiiecť tento cheesecake na teplovzdušnej?

    Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

  2. Milujem ciiizkejky a tento si zamilovala cela moja rodina. Tinka, tlieskam ☺

  3. Tento je skvelý robila ho 3x vždy sa podaril. Rada by som vedela ako dlho sa da skladovať v chladničke. Či vydrží aj 3-4 dni. Dakujem.

  4. Maslo vytieklo z cesta, ešte teraz smrdí v rúre a cesto pláva v tvarohovej plnke. Robím tvaroháče roky, chcela som skúsiť nový recept, ostanem pri svojej overenej klasike. Veľké sklamanie.

  5. Zaujimalo by ma, ci ma byt plnka po dopeceni tuha alebo kremova ? Piekla som hodinu, stale sa trasie a sparatko je obabrane 🙂 i ked zvrchu je uz cheesecake hnedy. Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.