Jahodovo rebarborový chia džem

rýchly a výborný s kopou vitamínov.

Jahodovo rebarborový chia džem
Jahodovo rebarborový chia džem
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak máte ešte stále jahôdky, spravte si nevarený džem s kopou vitamínov 🙂 Dnes, keď som videla v špajzke chia, spomenula som si na rebarborový chia džem, ktorý som minulý rok robila. Tentokrát som doňho pridala aj jahody. Vyskúšajte, vynikajúci nielen na chlebík <3 Džem je pripravený na rýchly konzum, maximálne 3-4 dni v chladničke. Myslím, že dlhšie by vám ani nevydržal, taký je dobrý :D
Množstvo Príprava
1 ks výživový pohár 15 min
Množstvo Príprava
1 ks výživový pohár 15 min
Jahodovo rebarborový chia džem
Jahodovo rebarborový chia džem
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak máte ešte stále jahôdky, spravte si nevarený džem s kopou vitamínov 🙂 Dnes, keď som videla v špajzke chia, spomenula som si na rebarborový chia džem, ktorý som minulý rok robila. Tentokrát som doňho pridala aj jahody. Vyskúšajte, vynikajúci nielen na chlebík <3 Džem je pripravený na rýchly konzum, maximálne 3-4 dni v chladničke. Myslím, že dlhšie by vám ani nevydržal, taký je dobrý :D
Množstvo Príprava
1 ks výživový pohár 15 min
Množstvo Príprava
1 ks výživový pohár 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks výživový pohár
Postup prípravy
  1. Jediná surovina, ktorá je v tomto recepte tepelne upravená, je rebarbora. Rebarboru vždy upravte tepelne, obsahuje veľa kyseliny šťavelovej, ktorá vám v surovom stave urobí v žalúdku šarapatu. Rebarboru vždy ošúpte od vlasov a nekonzumujte listy, sú toxické.
  2. Konce rebarbory si odrežeme, zachytíme nožom a ťaháme z každej strany. Krásne a jednoducho si ju takto ošúpeme. Nakrájame na menšie kúsky, pridáme do hrnca spolu s vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme prejsť varom cca 2 min. Rebarbora je veľmi rýchlo mäkká. Keď sa voda nevyparí, zlejeme ju.
  3. Jahody si odstopkujeme, umyjeme a dáme do mixéra. Pridáme med, limetkovú šťavu, vychladnutú rebarboru a rozmijujeme. Pridáme chia a už len ručne zamiešame.
  4. Zmes prelejeme do pohára a necháme v chladničke stuhnúť cca 1-2 hodiny. Držíme v chlade a spotrebujeme do 3-4 dní.
    Zmes prelejeme do pohára a necháme v chladničke stuhnúť cca 1-2 hodiny. Držíme v chlade a spotrebujeme do 3-4 dní.
Poznámka k receptu

PS: ak nemáte chia semienka, môžete do varenej rebarbory pridať agar, želatinu alebo škrob a v tomto prípade nevylievať vodu. Možno pridať ešte 1 PL naviac.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.