Domov / Recipe / Karotkovo-petržlenový šalátik

Karotkovo-petržlenový šalátik

Fantasticky svieži a chrumkavý karotkovo -petržlenový šalátik s klíčkami. Vhodný buď ako príloha, prípadne ľahká večera.

Karotkovo-petržlenový šalátik
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov, alfa, mix, žerucha, cviklové. Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte zvečera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne...Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke Vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Servings Prep Time
1 osoba 10 min
Servings Prep Time
1 osoba 10 min
Karotkovo-petržlenový šalátik
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov, alfa, mix, žerucha, cviklové. Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte zvečera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne...Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke Vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Servings Prep Time
1 osoba 10 min
Servings Prep Time
1 osoba 10 min
Ingredients
Servings: osoba
Instructions
  1. Mladú cibuľku aj s cíbikmi a pažítku si nakrájame nadrobno, pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si nastrúhame 1 petržlen a 1 mrkvu, pridáme za hrsť/dve klíčkov alfa alfa, nastrúhame oštiepok liptov (príp.vrchár - je to chuťovo úžasný syr, zreje 6 mesiacov a je to taký maslový parmezán). Do zmesi pridáme cibuľku s pažítkou.
  2. Pripravíme si zálievku. Citrónová šťava, tekvicový olej, med, soľ, dijonská horčica a 1 PL pochúťkovej smotany (použila som naše bio billa). Všetko poriadne prešejkujeme naj v uzatvárateľnom pohári, aby sa nám rýchlo zmiešali a prenikli chute. Pridáme do šalátu, premiešame a vychutnávame. ♥ Bon appetit. 😉
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kvasená kapusta od svokričky

najlepší odhánač bacilov Kvasená kapusta od svokričky Votes: 2 Rating: 3 You: Rate this recipe! …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *