Domov / Recept / Karotkovo-petržlenový šalátik

Karotkovo-petržlenový šalátik

Fantasticky svieži a chrumkavý karotkovo-petržlenový šalátik s klíčkami. Vhodný ako príloha, prípadne ľahká večera.

Karotkovo-petržlenový šalátik
Karotkovo-petržlenový šalátik
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Karotkovo-petržlenový šalátik
Karotkovo-petržlenový šalátik
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoba
Postup prípravy
  1. Mladú cibuľku aj s cíbikmi a pažítku si nakrájame nadrobno, pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si nastrúhame 1 petržlen a 1 mrkvu, pridáme za hrsť/dve klíčkov alfa alfa, nastrúhame oštiepok liptov (príp.vrchár - je to chuťovo úžasný syr, zreje 6 mesiacov a je to taký maslový parmezán). Do zmesi pridáme cibuľku s pažítkou.
    Mladú cibuľku aj s cíbikmi a pažítku si nakrájame nadrobno, pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si nastrúhame 1 petržlen a 1 mrkvu, pridáme za hrsť/dve klíčkov alfa alfa, nastrúhame oštiepok liptov (príp.vrchár - je to chuťovo úžasný syr, zreje 6 mesiacov a je to taký maslový parmezán). Do zmesi pridáme cibuľku s pažítkou.
  2. Pripravíme si zálievku. Citrónová šťava, tekvicový olej, med, soľ, dijonská horčica a 1 PL pochúťkovej smotany (použila som naše BIO od Billy). Všetko poriadne prešejkujeme, najlepšie v uzatvárateľnom pohári, aby sa nám chute rýchlo spojili. Pridáme do šalátu, premiešame a vychutnávame. ♥ Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Svieži melónový šalát s morčacím mäskom

svieže a ľahké letné jedlo Svieži melónový šalát s morčacím mäskom Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.