Krémový zajko a domáca knedľa

Vynikajúci, krémový a rozpadajúci

Krémový zajko a domáca knedľa
Krémový zajko a domáca knedľa
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes som mala obrovskú chuť na jemné zajačie mäsko s krémovou omáčkou. Podarila sa úžasne, dokonca bola krémová ako cappucino (bez mlieka či smotany) 🙂 Knedlík môj overený recept na celošpaldový, dokonca celozrnný, no stále nadýchaný a chuťovo jemný <3 (vidíte tie oká?) V čom tkvie to kúzlo? Ovsené vločky moji milí :* Krásne drží tvar a chutí neskutočne <3 Dnes som však trochu zaexperimentovala a urobila dvojfarebný. Na internete som takýto videla no s potravinárskym farbivom. Viete, že ja na túto chémiu nie som, tak som pridala kurkumu..a ajhľa ho papľuha aký je čačaný :P Nabudúce vyskúšam aj špenátový.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Krémový zajko a domáca knedľa
Krémový zajko a domáca knedľa
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes som mala obrovskú chuť na jemné zajačie mäsko s krémovou omáčkou. Podarila sa úžasne, dokonca bola krémová ako cappucino (bez mlieka či smotany) 🙂 Knedlík môj overený recept na celošpaldový, dokonca celozrnný, no stále nadýchaný a chuťovo jemný <3 (vidíte tie oká?) V čom tkvie to kúzlo? Ovsené vločky moji milí :* Krásne drží tvar a chutí neskutočne <3 Dnes som však trochu zaexperimentovala a urobila dvojfarebný. Na internete som takýto videla no s potravinárskym farbivom. Viete, že ja na túto chémiu nie som, tak som pridala kurkumu..a ajhľa ho papľuha aký je čačaný :P Nabudúce vyskúšam aj špenátový.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si nakrájama nadrobno. V hnci si rozhorúčime maslo (alebo ghee, alebo masť), pridáme cibuľu, znížime oheň a restujeme cca minútku, dve dosklovita. Pridáme nakrájaný pór, rascu a tymián a minútku porestujeme. Pretlačíme cesnak a zamiešame. Mrkvu a petržlen si ošúpeme, nakrájame a pridáme k zmesi. Pridáme červenú mletú papriku, kurkumu a poriadne zamiešame. Do zmesi vtlačíme umyté stehná a zalejeme vriacou vodou, tak, aby bolo všetko pokryté. Trochu ešte pomiešame, aby sa nám na spodok hrnca neprichytila zelenina. V hrnci varíme 45-60 min, podľa toho, či máte domáce zajka alebo kupovaného. V tlakovom je hotový za 30 min od momentu pískania.
  2. Keď je zajko uvarený, vyberieme mäsko (malo by sa rozpadávať) a môžeme ho buď obrať, alebo nechať v celku. Omáčku si rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. V prípade potreby dolejeme buď ešte vodu, alebo zahustíme troškou zemiakového škrobu. Dochutíme soľou, lyžicou medu, citrónovou šťavou, struhneme muškátový oriešok a pridáme hrubší plát masla (príp. ghee). Na záver vsypeme veľkú hrsť petržlenovej vňate.
  3. Recept na knedľu nájdete tu : spaldova knedla
    Recept na knedľu nájdete tu : <a title="spaldova knedla" href="https://www.tinkinerecepty.sk/spaldova-domaca-knedla/">spaldova knedla</a>
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.