Kuracie supreme s pečenou zeleninou na glazúrovanej cibuľke
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúce, zdravé a chutné jedlo takmer z jedného pekáča 🙂 Kuracie supreme pečené na zelenine, alebo Ninja kura 😀 Supreme je vlastne časť kuracieho prsa s horným stehnom/kĺbikom. Ak by ste nezohnali, kľudne môžete spraviť variáciu s kuracím stehnom. Vynikajúco celé jedlo podčiarkne šťavnatá glazúrovaná cibuľka.
Kuracie supreme s pečenou zeleninou na glazúrovanej cibuľke
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúce, zdravé a chutné jedlo takmer z jedného pekáča 🙂 Kuracie supreme pečené na zelenine, alebo Ninja kura 😀 Supreme je vlastne časť kuracieho prsa s horným stehnom/kĺbikom. Ak by ste nezohnali, kľudne môžete spraviť variáciu s kuracím stehnom. Vynikajúco celé jedlo podčiarkne šťavnatá glazúrovaná cibuľka.
Rúru si rozhorúčime na 200 stupňov bez ventilátora.
Všetku zeleninu okrem cibule si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky, polejeme olivovým olejom, soľou a rascou. Dno zapekacej misky si potrieme trochou oleja a vysypeme do nej zeleninu.
Kuracie supremky si opláchneme a osušíme. Vložíme do misky, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a zamiešame. Položíme na zeleninu, zakryjeme a pečieme 30 min.
Medzitým si pripravíme glazúrovanú cibuľku. Je neskutočná, šťavnatá a vychutená. Do panvice si dáme bravčovú masť, aby sa nám rozhorúčila. Cibuľky si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrajáme na krúžalky. Pridáme do panvice, prilejeme balsamico ocot, sójovú omáčku, cukor, soľ a restujeme na plnom ohni cca 1 max 2 min. Necháme ju skaramelizovať, aby sa nám mierne zosklovateľa, no zároven zostala šťavnatá. Keď je hotová, prikryjeme a necháme odpočívať.
Po 30 tich minútach kura so zeleninou odokryjeme, prepneme rúru na gril a grilujeme ešte 15 min. AK nemáte funkciu gril, nechajte na pôvodnej a dopečte otvorené na 220 stupňov. Ak nám zelenina pustila vela vody vylejte ju do hrnca, pridajte kus masla a nechajte zredukovať na omáčku, ktorou potom môžete poliať kura aj zeleninu. Výpek je výborný. Má silnú zeleninovú chuť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii