Domov / Recept / Tvarohovo-kefírová bublanina

Tvarohovo-kefírová bublanina

Túto bleskovú špaldovú, hrnčekovú kefírovo-tvarohovú bublaninu odporúčam všetkými desiatimi. Je úžasne nadýchaná, šťavnatá, nie mokrá a vďaka jej jemnej chuti po tvarohu vám zmizne zo stola tak rýchlo, ako ju pripravíte 🙂

 

Tvarohovo-kefírová bublanina
Tvarohovo-kefírová bublanina
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na celý plech budeme potrebovať nasledujúce množstvá. Robila som ju prvýkrát do tortovej formy, a teda vyzerala úžasne. No môžete ju dať aj do suflé foriem. Na tortovú formu s priemerom 26 cm budeme potrebovať polovičné množstvo ingrediencií.
Príprava
10 min
Doba varenia
30 min
Príprava
10 min
Doba varenia
30 min
Tvarohovo-kefírová bublanina
Tvarohovo-kefírová bublanina
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na celý plech budeme potrebovať nasledujúce množstvá. Robila som ju prvýkrát do tortovej formy, a teda vyzerala úžasne. No môžete ju dať aj do suflé foriem. Na tortovú formu s priemerom 26 cm budeme potrebovať polovičné množstvo ingrediencií.
Príprava
10 min
Doba varenia
30 min
Príprava
10 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Všetko spolu vymiešame buď metličkami, alebo ručne a dáme na vymastený, kokosom vysypaný plech. Navrch poukladáme ovocie, ktoré ľúbite (napr. lesné čučoriedky, ríbezle, aj mrazené). Pečieme pri teplote 180 stupňov, s horným aj dolným ventilátorom, cca 30 min. Nakoniec posypeme pomletým xylitolom. Bon appetit 🙂 Ak chcete mať bublaninu ešte nadýchanejšiu, vyšľahajte si dve bielka a nakoniec ich jemne vmiešajte do zmesi 🙂
    Všetko spolu vymiešame buď metličkami, alebo ručne a dáme na vymastený, kokosom vysypaný plech. Navrch poukladáme ovocie, ktoré ľúbite (napr. lesné čučoriedky, ríbezle, aj mrazené). Pečieme pri teplote 180 stupňov, s horným aj dolným ventilátorom, cca 30 min. Nakoniec posypeme pomletým xylitolom. Bon appetit :) Ak chcete mať bublaninu ešte nadýchanejšiu, vyšľahajte si dve bielka a nakoniec ich jemne vmiešajte do zmesi :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč

úžasne šťavnatý tvaroháčik Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

6 komentárov

  1. Kolacik vyzera mnam, chystam sa ho robit, len by som chcela poprosit info, uvedene mnozstvo ide na taky stredne velky plech? Kolacik by mal byt skor tensi vsak?
    Dakujem vopred 🙂

    • Aduš uvedené množstvo je na tortovú formu priemer 26 cm. Čiže keď plech, tak taký malý ako je priemer. Radšej by som volila dvojnásobnú dávku, alebo skús spraviť do tortovej formy, bude aj lepšie vyzerať, ako rez 🙂

  2. Gabriela Pasztorova

    Tinka,myslis, ze bude vadit ked pouzijem jemny tvaroh??

  3. Ahoj Tinka, v recepte pises, ze na formu 26cm treba pouzit polovicu ingrediencii, a v komente ze mnozstvo je na formu 26cm.. Nepeciem skoro vobec, tak nemam odhad.. tak ako to je? chystam sa piect dnes tak nech to ma aspon sancu 🙂

  4. Vyskusala som na plech s rozmermi 30×37,mnozstva som davala ako je uvedene v recepte a dopadlo to vyborne?. Kolacik bol neskutocny,stavnaty,pekne narastol,sladky akurat a chutil aj recept odomna pytali?.

  5. Na velky plech ostane bublanina nizsia – asi ako na uvodnom obrazku, odporucam stredny plech, cca ako uviedla p.Katarina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.