Domov / Recept / Špenátové quesadillas (plnené tortilly)

Špenátové quesadillas (plnené tortilly)

Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou. Sú také chrumkavé. Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou. Sú také chrumkavé. Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Do hrnca dáme zovrieť trochu vody. Keď zovrie, vhodíme špenát a necháme minútku prevrieť. Scedíme (vodu nevylievame). Do mixéra s S nožmi pridáme múku, soľ, pdp, špenát, vodu a necháme vypulzovať cesto. Krásne sa nám spojí.
  2. Pracovnú dosku si posypeme múkou a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Bochník rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme do kruhu tenkú placku, ideálne najviac ako nás pustí, takú tenkú ako palacinky. Odporúčam s cestom pracovať ešte keď je teplé a vyvaľkať si všetky placky. Potom, keď cesto vychladne sa s ním už ťažšie pracuje.
  3. Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni na nej opečieme placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme ešte zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
    Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni na nej opečieme placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme ešte zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
  4. Ak nám na panvici zostanú olúpnuté kúsky, len ich zotrieme, aby sa nám neprihárali. Ak chcete mať quesadilly rýchlejšie hotové, robte súbežne na dvoch panviciach.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tinkina talianska pizza

ako z pravej talianskej pizzerie Tinkina talianska pizza Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu …

3 komentáre

  1. Ahoj Tinka som diabetička a toto jedlo je také akurát aj pre diabetikov vhodné a veľmi veľmi dobré akurát som ja dala mozzarellu namiesto tučného syra mňam výborný recept

  2. Tinka medzi ingredienciami je olivovy olej, nevidim ho vsak v postupe. Kedy ho mam prosim pridat
    ? Dakujem ?

  3. Dobrý deň, Tinka. Rada varím podľa Vašich receptov a aj tento vyzerá skvele.
    Olivový olej sa pridáva do cesta? Ďakujem za odpoveď 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.