Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou. Sú také chrumkavé. Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou. Sú také chrumkavé. Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Do hrnca dáme zovrieť trochu vody. Keď zovrie, vhodíme špenát a necháme minútku prevrieť. Scedíme (vodu nevylievame). Do mixéra s S nožmi pridáme múku, soľ, pdp, špenát, vodu a necháme vypulzovať cesto. Krásne sa nám spojí.
Pracovnú dosku si posypeme múkou a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Bochník rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme do kruhu tenkú placku, ideálne najviac ako nás pustí, takú tenkú ako palacinky. Odporúčam s cestom pracovať ešte keď je teplé a vyvaľkať si všetky placky. Potom, keď cesto vychladne sa s ním už ťažšie pracuje.
Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni na nej opečieme placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme ešte zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
Ak nám na panvici zostanú olúpnuté kúsky, len ich zotrieme, aby sa nám neprihárali. Ak chcete mať quesadilly rýchlejšie hotové, robte súbežne na dvoch panviciach.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Ahoj Tinka som diabetička a toto jedlo je také akurát aj pre diabetikov vhodné a veľmi veľmi dobré akurát som ja dala mozzarellu namiesto tučného syra mňam výborný recept
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ahoj Tinka som diabetička a toto jedlo je také akurát aj pre diabetikov vhodné a veľmi veľmi dobré akurát som ja dala mozzarellu namiesto tučného syra mňam výborný recept
Tinka medzi ingredienciami je olivovy olej, nevidim ho vsak v postupe. Kedy ho mam prosim pridat
? Dakujem ?
Dobrý deň, Tinka. Rada varím podľa Vašich receptov a aj tento vyzerá skvele.
Olivový olej sa pridáva do cesta? Ďakujem za odpoveď 🙂