Brownie s čokoládovou aha penou

neodolateľne čokoládový

Brownie s čokoládovou aha penou
Brownie s čokoládovou aha penou
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 3.87
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
O tomto koláčiku sa mi snívalo. A podaril sa. Nadýchané brownie s mega čokoládovou aha penou ❤️ Chutí neskutočne. Plná čokoládová chuť jemne podčiarknutá vrstvou kyselkavého džemu. Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Brownie s čokoládovou aha penou
Brownie s čokoládovou aha penou
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 3.87
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
O tomto koláčiku sa mi snívalo. A podaril sa. Nadýchané brownie s mega čokoládovou aha penou ❤️ Chutí neskutočne. Plná čokoládová chuť jemne podčiarknutá vrstvou kyselkavého džemu. Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Korpus je veľmi jednoduchý. Čokoládu s maslom si dáme nad paru roztopiť. Do misky si navážime múky, pridáme vajcia, med, prášok do pečiva, rozpustenú čokoládu s maslom a ručne metličkou vymiešame na vláčne cesto. Do formy na pečenie si zacvikneme papier na pečenie, alebo si vymastíme a vysypeme spodok. Nalejeme cesto, trikrát jemne buchneme o stôl, aby sa bublinky vstrebali a dáme piecť na 15 min. Kontrola špajlou, musí byť suchá. Ja sa riadim toho, že keď už koláčik zavoňá, tak je 🙂 Korpus necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme krém. Na sporák si dáme vyšší hrniec a nalejeme do nej trochu vody. Do nádoby s hrubým dnom si dáme vajce, žĺtok, cukor, položíme na hrniec a začneme mixérom šlahať. Šlaháme od začiatku a keď začne voda vrieť, oheň znížíme, aby sa nám zo zmesi nespravila praženica. Voda z hrnca sa nesmie dotýkať nádoby, krém pripravujeme nad parou. Šlaháme do hustej peny cca 5-10 min.
  4. Medzitým si rozpustíme nad parou čokoládu. Čokoládu zapracujeme mixérom do vajec. Primixujeme rum a odstavíme z ohňa bokom. Necháme trošku vychladnúť. Vyšlaháme si šlahačku a ručne stierkou jemne zapracujeme dokopy s vychladnutou čokoládou.
  5. Vychladnutý korpus nechávame stále vo forme, nevyberáme. Potrieme ho kyselkavým džemom a vylejeme naň čokoládový krém. Dáme zachladiť aspoň na dve hodiny. Potom preosejeme holandským kakaom a ozdobíme rozkrojenými jahodami.
    Vychladnutý korpus nechávame stále vo forme, nevyberáme. Potrieme ho kyselkavým džemom a vylejeme naň čokoládový krém. Dáme zachladiť aspoň na dve hodiny. Potom preosejeme holandským kakaom a ozdobíme rozkrojenými jahodami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

8 komentárov

  1. Dobrý deň, prosím o radu, myslíte, že by som touto skvelou penou mohla naplniť aj tortu? Stuhlo by mi to pekne? Ďakujem za odpoveď.

  2. Prosím vás kedy mam tu cokoladu priliat do zltkovej zmesi? Vzdy ked po 10 minutach vyslaham nad parou vajicka s cukrom a na zaver prilejem cokoladu tak cela zmes splasne. (Cokolada ma izbovu teplotu) . A cele zmes ke prilis riedka a nechce poriadne stuhnut…

  3. Prosim Vas da sa ten rum nahradit niecim nealko? Vdaka, Erika

  4. Spasne ale po pridaní šľahačky ostane nádychana ? a chuti famózne ? skoda ze sa neda pridať foto

  5. Práve dopečená pre sestru k narodeninám. Vonia fantasticky, už sa nemôžem dočkať zajtrajška 😀

  6. Skusam postupne tvoje recepty Tinka a ten krem je famozny ☺️ Korpus som robila bezlepkovy, tak je taky suchsi, ako bezlepkove zvyknu byt..ALE ten krem budem pouzivat aj na ine zakusky, je top. Hladucky, lahucky, cokoladkovy, pekne stuhol. Akurat rum nabuduce vynecham, ten mam radsej v drinkoch nez v kolacoch 😀
    Vdaka za skvele recepty! <3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.