Vykostené kuracie stehná s falošnou demi glace a restovaná zelenina
Hodnotienie: 19 Hodnotenie: 4.74 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kto by nemiloval poctivú plnú chuť demi glace. Keď nemám čas variť ho 6 hodín, siaham po tejto "falošnej" rýchlej verzii. Chutí senzačne. Sladkastá chuť červenej restovanej cibuľky a výrazné koreniny dokopy neskutočnú chuť. Vyskúšajte. Za 25 min na stole :*
Vykostené kuracie stehná s falošnou demi glace a restovaná zelenina
Hodnotienie: 19 Hodnotenie: 4.74 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kto by nemiloval poctivú plnú chuť demi glace. Keď nemám čas variť ho 6 hodín, siaham po tejto "falošnej" rýchlej verzii. Chutí senzačne. Sladkastá chuť červenej restovanej cibuľky a výrazné koreniny dokopy neskutočnú chuť. Vyskúšajte. Za 25 min na stole :*
Cibuľu si prekrojíme napoly a nakrájame na tenké polmesiačiky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a restujeme na malom ohni cibuľku dozlatova cca 2 minúty.
Medzitým si pripravíme marinádu na demi glace. Sójovú omáčku, dijon, kečup, med, vodu, soľ, gulášové korenie, drvenú rascu si zamiešame dokopy. Umyté kuracie stehná poobaľujeme v marináde a pridáme k cibuľke. Zvýšime oheň, prilejeme aj zvyšok omáčky a dusíme pod pokrievkou z každej strany cca 6 minút. Keď sa nám šťava veľmi zredukuje, prilejeme trochu vody. Na záver vhodíme kus masla, vyžmýkame trochu citróna a dosolíme.
Zo špargle si odkrojíme drevnaté konce a prekrojíme ju napoly. Vhodíme do vriacej vody a varíme 3 minútky. Zlejeme a premyjeme studenou vodou. Na panvici si rozhorúčime olivový olej pridáme nakrájanú cuketu na polmesiačiky a restujeme cca 1 minútku. Pridáme špargľu a za častého miešania restujeme ďalšie 4 minútky. Na poslednú minútku pridáme prehriať aj cherry rajčiny. Osolíme, okoreníme a pridáme plátok masla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Toto je jeden veeeelmi chutný a rýchly recept ??? chutil aj mne aj mojej drahej polovičke ☺️