Domov / Recept / Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami

Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami

Rýchly, jednoduchý, zdravý, lacný a neskutočne lahodný 🙂

Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami
Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dámy a páni, predstavujem vám dokonalý čízkejk. Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií, no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert, ktorý máte hotový šup-šup, je to oblíž prst. Doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím.
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min. 2 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min. 2 hodiny
Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami
Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dámy a páni, predstavujem vám dokonalý čízkejk. Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií, no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert, ktorý máte hotový šup-šup, je to oblíž prst. Doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím.
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min. 2 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min. 2 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle, atď. Natlačíme do formy a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
  3. Na sušienkový základ si poukladáme na pásiky nakrájané ringloty.
  4. Všetky ostatné ingrediencie si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nastrúhame kôru z bio citróna (opatrne, len žltú časť, biela je horká) a vyštikáme z celého aj šťavu. Nalejeme na ovocie a dáme piecť, nie teplovzdušne! na 40 minút. Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme trúbu a cheesecake v nej necháme 1 hodinu vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2 hodiny, ideálne na celú noc. Na druhý deň je najlepší, ak to samozrejme vydržíte 😀
Poznámka k receptu

Ricotta je srvátkový vysokoproteínový výrobok, s vysokou nutričnou hodnotou, no nízkou hladinou tukou aj energetickou hodnotou, s nasladlou chuťou, veľmi ľahko stráviteľný, vhodný najmä pre deti 🙂

TIP : Ak nemáte 20 cm formu, kľudne aj do 24, 26 cm, bude síce nižší, no na chuti to neuberie 🙂 Potom pečte o 10 min menej.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč

úžasne šťavnatý tvaroháčik Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Jeden komentár

  1. Tinka ake ovocie by sa este hodilo, ked nie su ringloty?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.