Domov / Recept / Citrónovo ricottový čízkejk s ringlotami

Citrónovo ricottový čízkejk s ringlotami

rýchly, jednoduchý, zdravý, lacný a neskutočne lahodný 🙂

Citrónovo ricottový čízkejk s ringlotami
Print Recipe
Dámy a páni, predstavujem Vám dokonalý čízkejk <3 Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert ktorý máte hotový šup šup, je oblíž prst, doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím ^_^.
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min 2 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min 2 hodiny
Citrónovo ricottový čízkejk s ringlotami
Print Recipe
Dámy a páni, predstavujem Vám dokonalý čízkejk <3 Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert ktorý máte hotový šup šup, je oblíž prst, doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím ^_^.
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min 2 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50 min 2 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle atď. Natlačíme do formy a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
  3. Na sušienkový základ si poukladáme na pásiky nakrájané ringloty.
  4. Všetky ostatné ingrediencie si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nastrúhame kôru z bio citróna (opatrne len žltú časť, biela je horká) a vyštikáme z celého aj šťavu. Nalejeme na ovocie a dáme piecť nie teplovzdušne! na 40 minút.Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme trúbu a cheesecake necháme v nej 1 hodinu vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2 hodiny ideálne na celú noc. Na druhý deň je najlepší, ak to samozrejme vydržíte 😀
Poznámka k receptu

Ricotta je srvátkový vysokoproteínový výrobok, s vysokou nutričnou hodnotou, no nízkou hladinou tukou aj energetickou hodnotou, s nasladlou chuťou, veľmi ľahko stráviteľný, vhodný najmä pre deti 🙂

TIP : ak nemáte 20 cm formu, kľudne aj do 24, 26 cm bude síce nižší no na chuti to neuberie 🙂 potom pečte o 10 min menej.

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom

zdravé a pritom neodolateľné Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom Print Recipe Koláčiky, ktoré milujú všetci …

Jeden komentár

  1. Tinka ake ovocie by sa este hodilo, ked nie su ringloty?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *