Domov / Recept / Cviklové pohánkoto

Cviklové pohánkoto

Ľahký chutný vege obed.

Cviklové pohánkoto
Cviklové pohánkoto
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na niečo ľahké a chutné? Nevarte dokola len ryžu, vyskúšajte pohánku. Jej jemne oriešková chuť a kopec vitamínov si Vás získajú.
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Cviklové pohánkoto
Cviklové pohánkoto
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na niečo ľahké a chutné? Nevarte dokola len ryžu, vyskúšajte pohánku. Jej jemne oriešková chuť a kopec vitamínov si Vás získajú.
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Pohánku si namočíme na cca 2 hodiny. Po dvoch hodinách varíme aj s tou vodou cca 10 minút. Vodu zlejeme.
  2. Do hrnca si dáme variť cviklu (v celosti, aby nestratila farbu; naj je, keď je menšia, aby sa dlho nevarila). Vodu mierne osolíme a varíme cca 15 minút od bodu varu. Vodu nevylejeme, budeme ňou podlievať pohánku.
  3. Na oleji si speníme pórik a na to dáme pohánku. Pridáme čerstvé oregano, pizzové korenie, sójovú omáčku, citrónovú šťavu - všetkého trošku podľa chuti. Podlievame vodou z cvikly a zeleninovým vývarom. Ak nemáme vývar, kľudne dajte trošku z akejkoľvek polievky (nemliečnej). Takto redukujeme na ohni cca 15 minút, kým sa nám voda vyvarí a pohánkoto zafarbí.
  4. Cviklu si pokrájame na malé kúsky, osolíme a zamiešame dokopy. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvou petrželkou.
Poznámka k receptu

TIP: Voda by sa nemala úplne vypariť, malo by byť vláčne. Ideálna príloha k pohánkotu je aktuálna kyslá kvasená kapusta. 😉 Môžete variť aj všetko v jednom hrnci. Bon appetit 😉

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Krémové medvedie rizoto

zdravo a chutne..a slovensky 🙂 Krémové medvedie rizoto Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.5 You: Hodnotenie receptu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *