Zajačí perkelt s ricottovo parmezánovými knedlíkmi

Vynikajúce ľahké jedlo z tradičnej slovenskej kuchyne.

Zajačí perkelt s ricottovo parmezánovými knedlíkmi
Zajačí perkelt s ricottovo parmezánovými knedlíkmi
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenskú kuchyňu. Tradičnú chuť našich babiek, či mám, ozdravenú, no stále s nezameniteľnou chuťou, ktorú si pamätáme z detstva 🙂 Zajko je výborné a ľahké mäsko najmä pre deti, suchšie, čiže ideálne so šťavou, ktorá si vás podmaní plnou chuťou papriky. Zajaca môžete zameniť aj za kuracie stehná. Jedlo výborne dopĺňajú ricottové halušky, ako náhrada knedle, ktoré sú hotové raz dva. Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Zajačí perkelt s ricottovo parmezánovými knedlíkmi
Zajačí perkelt s ricottovo parmezánovými knedlíkmi
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenskú kuchyňu. Tradičnú chuť našich babiek, či mám, ozdravenú, no stále s nezameniteľnou chuťou, ktorú si pamätáme z detstva 🙂 Zajko je výborné a ľahké mäsko najmä pre deti, suchšie, čiže ideálne so šťavou, ktorá si vás podmaní plnou chuťou papriky. Zajaca môžete zameniť aj za kuracie stehná. Jedlo výborne dopĺňajú ricottové halušky, ako náhrada knedle, ktoré sú hotové raz dva. Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
30-60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a na bravčovej masti necháme zosklovatieť. Pridáme medvedí cesnak/alebo prelisujeme 2 strúčiky cesnaku, premiešame, pridáme drvenú rascu a mletý tymián a necháme minútku spojiť. Prisypeme mletú červenú papriku, pridáme omyté stehná, nakrájanú červenú papriku, premiešame a zalejeme horúcou vodou cca 3 deci. Varíme v tlakovom hrnci od začatia pískania 30-40 min, podľa toho, či máte kupovaného alebo domáceho zajaca..Domáci sa varí dlhšie. Ak nemáte tlakový hrniec, v klasickom cca hodinu, resp. do zmäknutia mäsa.
  2. Všetky ingrediencie na knedlíky si zmiešame dokopy. Pridáme soľ, struhneme muškátový oriešok a zamiešame nasekanú petržlenovú vňať, alebo pažítku. Dáme si zovrieť vodu a pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme akoby slzičky - knedlíky. Masu naberieme jednou lyžicou a druhou zmes z prvej lyžice zoškrabneme-podberieme a tvarujeme knedlíky. Takto 3-4 krát až pokým dostaneme želaný tvar. Oheň znížime, nech nám voda veľmi nebuble, aby sa nám knedlíky nerozvarili a zosúvame ich priamo z lyžice do vody. Necháme variť 12-15 min. Knedlíky vyberieme a potreme plátkom masla.
  3. Keď sú stehná mäkké, opatrne ich vyberieme, aby sa nám nerozpadli a štavu ponorným mixérom rozmixujeme. Dochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom. Ak je šťava moc riedka, zahustíme múkou alebo škrobom, ak je moc hustá naopak zriedime.
Poznámka k receptu

Recept na knedlíky inšpirovaný z časopisu Apetit tu : http://www.apetitonline.cz/recepty/8130-ricottove-knedliky.html

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Prave som dorobila kralicka a je eno nuno! Jedna otazka, tie knedlicky sa mi rozvaraju, pouzila si hrudkovu riccotu?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.